Tribunals

La fiscal demana un comís de 700.000 euros que provenen del blanqueig del narcotràfic

La fiscal demana un comís de 700.000 euros que provenen del blanqueig del narcotràficFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia ha demanat davant del Tribunal de Corts el comís d’uns 700.000 euros, repartits en dos comptes d’entitats financeres andorranes, que provenen del blanqueig de diners. Actualment, aquests diners es troben embargats.

En el judici es va citar a declarar el principal sospitós, el seu fill i la seva exdona, que no es va arribar a presentar. Presumptament aquests diners provenen del narcotràfic. De fet, l’home va ser condemnat el 2005 a Alacant per aquest delicte, mentre que la seva exdona i el seu fill van quedar absolts del procés judicial.

En el cas d’Andorra encara té obertes les diligències a la Batllia per blanqueig de diners.

Aquests diners, un total de 117 milions de pessetes, es van ingressar el 1998 en dos comptes bancaris, en un dels quals tenien la titularitat conjunta el principal acusat i la seva exdona.

Per aquest motiu, la lletrada que representava la dona va demanar que en el cas del compte que compartien els dos no es fes el comís. Tot i així, la fiscal va exposar que no es podia demostrar que la meitat d’aquests diners fossin de la dona.

Preguntat per la fiscal, el fill del condemnat, que el va ajudar a obrir el compte, va reconèixer durant el judici desconèixer d’on provenien aquests diners.

Per tot això, la fiscal va demanar el comís el total dels prop de 700.000 euros per l’Estat. Si el dia de la sentència surt favorable la petició de la fiscal aquests diners podrien anar a parar a les arques estatals, tot i que l’origen dels diners és per un crim perpetrat a Espanya. Segons marca la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners, si no existeix un conveni específic entre els dos països no ha de ser repatriats aquests diners.

tracking