Trànsit

Cap multa a l'avinguda Santa Coloma

El sistema de control no està instal·lat i han augmentat els accidents des que funcionen

Cap multa a l'avinguda Santa ColomaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els semàfors de control de velocitat que va instal·lar el Govern a l’avinguda Santa Coloma, un per cada sentit de circulació, i a l’avinguda d’Enclar en direcció Santa Coloma, no han multat cap conductor malgrat comptar amb dues càmeres per controlar els cotxes que se’ls salten en vermell. Malgrat que estan en funcionament des del 26 de novembre del 2014, no s’ha posat cap multa perquè el sistema informàtic que ha de permetre la recepció de les dades, el seu tractament i la notificació als infractors encara no funciona. Així es desprèn de la resposta del Govern a una pregunta parlamentària del conseller general liberal Carles Naudi respecte d’aquests semàfors. L’executiu ho justifica assenyalant que la implementació d’aquest sistema és “complexa i molt llarga” i que està previst culminar-la durant el segon semestre d’aquest any. Per fer-ho, des del 22 de març les càmeres de control s’han retirat temporalment.

Els semàfors es van instal·lar a petició del comú d’Andorra la Vella amb l’objectiu de reduir la sinistralitat en aquesta zona. Malgrat això, des que estan en funcionament els accidents han augmentat a l’avinguda Santa Coloma. Entre el 26 de novembre del 2013 i el 25 del mateix mes del 2014 (encara no estaven ins­tal·lats) hi van haver 19 accidents. En el primer any de funcionament, els sinistres van ser 20. Des del 26 de novembre del 2015 fins al 22 de març d’enguany hi ha hagut 9 accidents.

L’autor de la pregunta parlamentària, Carles Naudi, va lamentar que encara no funcionin amb normalitat uns semàfors i un sistema de control que es van adjudicar el desembre del 2013 per 73.031 euros. “És una mica trist que el Govern hagi de fer les coses d’aquesta manera”, va denunciar el conseller general liberal, que hi va afegir que l’executiu “fa coses sense estudiar-les i de pressa i corrent”.

tracking