TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Turisme

L'hivern acumula un 8,6% més de visitants

Camp destaca l’increment del 37% del nombre de visitants francesos

L'hivern acumula un 8,6% més de visitantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme va fer balanç, ahir, de la campanya turística de la temporada d’hivern presentant unes dades que el ministre de Turisme, Francesc Camp, va qualificar de molt positives. I és que l’entrada de turistes s’ha incrementat un 8,6% respecte a l’hivern del 2015, passant d’1,17 milions de visitants a 1,27, malgrat que la previsió feta pel Govern era d’un creixement del 3,4%. “Semblava difícil superar els números de l’any passat, però al final seguim creixent. Estem molt contents de com va tot”, va assegurar el ministre.

Per nacionalitats cal destacar els resultats que presenta el mercat francès, que ha guanyat 40.544 visitants, arribant als 150.093. Això representa un increment del 37% respecte al 2015, quan tan sols es preveia créixer un 4,6%. En canvi, en el cas dels espanyols s’ha arribat a 911.504, que implica un creixement del 4%, tan sols tres dècimes més del previst. El ministre, però, va lamentar que encara hi ha problemes amb el mercat rus, que aquest hivern ha caigut un 6%, situant-se en uns 15.000 visitants. “És difícil que aquesta tendència canviï per a l’hivern que ve, perquè es tracta d’un problema conjuntural del país, de crisi econòmica i política”, va assenyalar, tot remarcant, però, que es treballarà per mantenir les xifres de turistes russos estables.

Camp va atribuir els bons resultats de la campanya a diferents factors. D’una banda, els efectes de les campanyes de promoció que es fan i, de l’altra, la millora de la situació econòmica als països europeus, a més del context geopolític. Considera que la inseguretat per alguns atemptats islamistes beneficia els països del sud d’Europa.

Per mesos, l’abril ha estat l’únic que presenta una davallada. S’havia previst una caiguda del 12,8%, però finalment ha estat del 32,6%, amb 27.712 turistes menys que l’any passat (amb dades dels primers dotze dies). El ministre va remarcar que després de la Setmana Santa, que va ser al març, hi va haver “un tall important”, si bé la situació s’havia pogut compensar pel creixement del març.

tracking