'Bingueros' o lladresArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior haurà de decidir si els diners d’un matrimoni de residents de nacionalitat portuguesa són fruit dels sous que cobraven per diverses feines i per una sort gens normal quan jugaven al bingo, o provenen dels furts continuats que realitzaven a la benzinera de la qual van ser responsables del 2008 al 2011. Corts ja es va decantar per la segona opció i els va condemnar en primera instància a pagar 243.000 euros als propietaris de la benzinera i a tres anys de presó, un dels quals ferm. Els dos processats i l’acusació particular han recorregut contra la sentència al Superior. Els lletrats dels condemnats en demanen l’absolució i el dels propietaris de la gasolinera, situada al port d’Envalira, que la responsabilitat civil sigui de poc més de 600.000 euros, els diners que calculen que van robar en benzina i tabac.

Els defensors van argumentar que no està provat que els seus clients es quedessin els diners de la venda de benzina que després no passaven per caixa (anul·laven les transaccions un cop pagades pel client), i van recordar que entre tots dos guanyaven més de 4.500 euros al mes. L’home i la dona tenien vàries feines, més enllà del treball a la benzinera, van explicar, i d’aquesta manera van voler justificar els diners que tenien el banc, el pagament d’una hipoteca d’una casa a Portugal i de dos crèdits per comprar dos cotxes. No van mencionar, com sí que va passar a la vista de Corts, una altra de les justificacions dels processats: que al bingo sempre guanyaven.

Sí que ho va fer el fiscal, que es va oposar a les demandes de les defenses, que al contrari dels lletrats va assegurar que totes les proves, tot i que amb indicis, apuntaven cap a la culpabilitat de la parella. L’acusació particular va ser del mateix parer i va demanar que la multa pugés a 600.000 euros.

tracking