Tribunals

Presó condicional per a un camioner membre d'una xarxa de contraban

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un camioner que va ser enxampat a la duana del riu Runer amb 30.530 paquets de tabac amagat en un doble fons, al vehicle, ha estat condemnat a un any de presó condicional, amb una suspensió de quatre anys. La fiscalia demanava per a ell presó ferma.

L’home, no resident i de nacionalitat espanyola, va ser detingut el 10 de juny del 2014 a la duana del riu Runer. El camió que conduïa va ser controlat per la unitat antifrau que va localitzar un doble fons, format per unes fundes de plàstic, que contenia paquets de tabac que s’havien col·locat verticalment als laterals i horitzontalment al sostre. En total es van decomissar 30.530 paquets de tabac de diverses marques que es van valorar en 42.236 euros.

La intervenció del camió va permetre desarticular una xarxa de contraban de tabac que operava des d’un magatzem il·legal, ja que no disposava de llicència per emmagatzemar mercaderies sensibles. Dins s’hi van trobar 30.500 paquets més. Al responsable se li va imposar una multa de 150.000 euros i se li va comissar el tabac. En l’operació, una de les més importants efectuades mai pel cos de policia andorrà, es van obtenir 61.030 paquets valorats en 80.000 euros.

El Tribunal de Corts ha condemnat el camioner per dos delictes menors: un d’exportació de mercaderies sensibles i un per l’alteració de parts o de l’estructura d’un vehicle. A banda de la pena de presó condicional, haurà d’afrontar una sanció de 50.000 euros i assumir les despeses judicials.

CONDEMNAT PER 24.000 PAQUETS

El Tribunal de Corts va condemnar un andorrà per un delicte menor d’exportació de mercaderies sensibles a una pena d’un any de presó condicional, amb dos anys de suspensió, i a abonar una multa de 50.000 euros. Segons la sentència, el condemnat conduïa una furgoneta, llogada a Catalunya, amb 24.000 paquets de tabac. El gener del 2013, el vehicle va ser interceptat a pocs metres de la frontera del Pas. L’home, que durant el judici va negar els fets, va fugir en sentir les sirenes. No obstant això, de la investigació policial es va desprendre que era el conductor.

tracking