Relacions internacionals

L'ambaixador dels EUA augura que Andorra atraurà “molts inversors”

Costos assegura que el seu país intensificarà els vincles econòmics amb el Principat a partir d’ara

L'ambaixador dels EUA augura que Andorra atraurà “molts inversors”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procés d’obertura econòmica afavorirà que cada cop més inversors estrangers s’instal·lin al Principat. Ho assegura l’ambaixador dels EUA a Espanya i Andorra, James Costos, el qual considera que “les reformes positives” endegades pel Govern provocaran que les empreses nord-americanes s’interessin pel Principat. “Estic segur que les oportunitats que brinda Andorra atrauran molts més inversors nord-americans”, va dir ahir en la inauguració de la botiga que Starbucks ha obert a l’avinguda Meritxell.

Una obertura que a parer de Costos demostra “com les empreses dels Estats Units reconeixen que Andorra és un gran lloc on fer-hi negoci i invertir-hi”. “Cada cop més nord-americans descobreixen tot el que Andorra pot oferir”, va remarcar, alhora que va destacar els canvis que s’estan duent a terme per “liberalitzar l’economia, proveir el marc legal necessari per atreure inversió estrangera i crear un entorn favorable per a noves aliances”. Segons va indicar, aquest procés és “un dels motius pels quals les empreses vénen al Principat”, i en aquest sentit va assenyalar que el seu país donarà “encara més suport” per aconseguir “majors vincles econòmics amb Andorra”.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va constatar les dificultats que ha comportat convèncer Starbucks perquè s’implanti a la capital i va agrair el suport de l’ambaixador i dels partners andorrans per aconseguir-ho. “Sabem el que costa que avui es produeixin coses com aquesta. Fa tres anys imaginàvem que aquí a Andorra hi pogués haver una presència de firmes americanes, i tres anys després ho podem celebrar”, va manifestar.

Segons va subratllar el ministre, Starbucks pot exemplificar “com d’interessant pot resultar Andorra per a una empresa americana”, però també “com d’interessant resulta per a Andorra que les empreses americanes vinguin aquí”. El ministre també es va mostrar “molt content” pel fet que el fons nord-americà que s’ha quedat amb Vall Banc, JC Flowers, “estigui en via de ser present al sector financer andor­rà” i va posar de manifest que “la realitat d’empreses nord-americanes interessades en l’economia andorrana està sobre la taula”.

Trobada amb toni martí

Costos es va reunir ahir amb el cap de Govern, Toni Martí, per “comentar els darrers esdeveniments referents a la resolució de BPA i la venda de Vall Banc”, segons va informar l’executiu a través d’un comunicat.

tracking