Reportatge

Nervis i bones expectatives a l'examen de la POB

La prova oficial de batxillerat va començar ahir a Aixovall amb 168 alumnes enfrontant-se a assignatures de la modalitat educativa que han cursat, com dibuix, llatí o economia

Nervis i bones expectatives a l'examen de la POBXavier Pujol

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Un fragment de La Guerra de les Gàl·lies de Juli Cèsar, fer un collage a partir d’una obra de Matisse, problemes de geometria o reflexionar sobre el futur de l’economia xinesa. Van ser alguns dels aspectes als quals es van haver d’enfrontar els 168 alumnes que ahir al matí van iniciar la prova oficial de batxillerat (POB), amb els qüestionaris d’algunes assignatures de modalitat com llatí, dibuix, matemàtiques i economia. Els exàmens s’allargaran fins a finals de la setmana vinent.

A les 10, puntuals, van començar els controls d’identitat. Mitja hora més tard ja estaven asseguts a la cadira amb els tests davant descobrint, amb més o menys inquietud, a què s’havien d’enfrontar després de dos anys de preparació. “He passat molts nervis, no he dormit aquesta nit”, exclamava Clàudia de Souza, alumna de l’escola andor­rana en sortir de l’examen de llatí. “L’he trobat fàcil, ens havíem preparat bé”, assegurava la seva companya Laura Perpiñán.

Les estadístiques diuen que totes dues aprovaran. Segons va explicar la directora d’Inspecció i Qualitat Educativa del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Marie Pagès, ho fan “el 98 o 99% del escolars”. A banda, també hi ha els alumnes que es presenten per lliure, amb un nivell d’aprovats inferior “ja que tenen cinc anys per obtenir el títol i no pretenem que ho facin a la primera”. Les notes es publicaran el 7 de juny.

La prova oficial de batxillerat comença demà amb 159 candidats

tracking