Protesta

El col·lectiu contra el toro de la Vega manté la mobilització tot i la prohibició de donar-li mort

El col·lectiu contra el toro de la Vega manté la mobilització tot i la prohibició de donar-li mort

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d’andorrans que s’ha mobilitzat amb l’objectiu d’aturar el torneig del toro de la Vega que se celebrarà a Tordesillas el proper 13 de setembre donarà continuïtat als seus plans malgrat la prohibició de matar l’animal que va dictar a final de setmana la Junta de Castella i Lleó. Un portaveu del Tour Nacional Antitaurí Andorra contra el Toro de la Vega –així s’anomena aquest col·lectiu– va indicar que no aturaran la mobilització perquè “no ens creiem que no s’acabi matant l’animal”.

El decret aprovat pel govern regional d’aquesta comunitat autònoma espanyola assenyala que es prohibeix donar mort al bestiar i infligir a l’animal qualsevol ferida que tingui com a objectiu acabar amb la seva vida, en aquest cas clavar-li llances.

És en la part del decret on s’indica que el que està prohibit és donar mort a l’animal en públic, el que serveix als antitaurins andorrans per argumentar que “tot seguirà igual, potser no el mataran en públic, però ho faran en privat”, va indicar el portaveu del col·lectiu que va insistir que “no ens creiem que això sigui el final d’aquesta festa brutal”.

El grup, integrant del Moviment Antitaurí de Lluita, conformat per una vintena llarga de col·lectius contra el toro de la Vega de diverses ciutats espanyoles, vol aconseguir omplir almenys un autobús per anar a Tordesillas el dia del torneig. L’objectiu és aturar la festa i que no es mati el brau. De moment hi ha una trentena de persones apuntades que viatjaran el dia abans.

tracking