TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Sistema financer

Michael Christner presidirà Vall Banc quan el gestioni JC Flowers

El fons tramet als treballadors que aspira que l’entitat “no sigui la més gran, sinó la millor”

Michael Christner presidirà Vall Banc quan el gestioni JC FlowersXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JC Flowers ha avançat que l’actual director general del vessant europeu del fons nord-americà, Michael Christner, serà el president de Vall Banc un cop s’hagin formalitzat tots els tràmits i el comprador hagi assumit el control de l’entitat. També s’ha fet saber que Cristoph Lieber formarà part del consell d’administració (on també hi serà Christner com a president) amb responsabilitat executiva en la implantació del pla estratègic que el fons ha dissenyat per a Vall Banc. Els dos nomenaments estan subjectes a l’autorització de l’INAF, però en realitat tota l’operació de compra està supeditada que el supervisor doni el vist-i-plau. En principi aquesta aprovació estaria pràcticament garantida i només requereix que conclogui l’anàlisi de la documentació.

Durant l’estada de l’equip de JC Flowers a Andorra van trametre una sèrie de conclusions que l’actual president de Vall Banc, César Goyache, va transmetre als treballadors a través d’una carta que se’ls va enviar ahir. La trobada entre els actuals gestors de Vall Banc i els futurs va tenir lloc en forma de comissió. Es van traspassar les dades de com ha evolucionat l’entitat en els primers dies d’obertura, tenint en compte que no s’ha produït cap retirada massiva de capital. Un dels temes, segons fonts properes al procés, passa per saber que pot succeir en el moment en què els clients tinguin accés als productes anomenats fora de balanç com les accions o els fons.

Dins de la reunió del comitè entre els dos grups JC Flowers va manifestar una sèrie de punts que serien clau en la seva estratègia respecte a Vall Banc. En la carta es recull que “Vall Banc és una entitat nova que desenvolupa la seva activitat des d’una cultura no només del compliment estricte de la llei, sinó des del convenciment de la necessitat de desenvolupar l’activitat bancària compartint l’esperit de les normes bancàries nacionals i internacionals”.

Un altre dels punts fa referència que “Vall Banc basa la seva proposta de valor al client en un servei de qualitat i en el desenvolupament d’una oferta de serveis i productes d’acord als estàndards comercials bancaris més exigents en l’àmbit de banca privada i gestió de patrimonis”. Els representants del fons van deixar clar que es combinarà l’activitat de banca privada “amb el servei a la plaça, contribuint al creixement del país” per especificar que també cobriran l’espai de banca tradicional. Com a conclusió final, l’equip de JC Flowers afirma que “Vall Banc no aspira a ser el més gran, sinó a ser el millor”.

Per últim, va lloar els actuals empleats de Vall Banc indicant que són “professionals altament qualificats” i que es vol crear un entorn perquè els treballadors puguin desenvolupar-se personal i professionalment.

L'HOME FORT A EUROPA DEL FONS JC FLOWERS

Michale J. Christner és el director general de JC Flowers a Londres, companyia a la qual va entrar a formar part al 2007. És responsable de la gestió i el seguiment de les empreses de la cartera del fons. Com a missió especial té encarregada la recerca d’oportunitats d’inversió a Europa i seria un dels homes clau en el fet que el fons nord-americà es fixés en l’adquisició de Vall Banc. Christner, en el període anterior a la seva incorporació a JC Flowers, havia treballat set anys a institucions financeres vinculades a Morgan Stanley en el Regne Unit. Està llicenciat per la Universitat de Colònia en administració d’empreses i ciències aplicades informàtiques.

tracking