TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

Mobilitat

Els cotxes elèctrics passaran de franc pel túnel d'Envalira des d'aquest mes

L’empresa concessionària assumirà el cost dels primers 500 trajectes i la resta els pagarà Govern

Els cotxes elèctrics passaran de franc pel túnel d'Envalira des d'aquest mesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles elèctrics podran circular gratuïtament pel túnel d’Envalira des d’aquest mateix mes, després de l’acord signat ahir pel ministeri de Transports i Telecomunicacions i Globalvia, la societat concessionària de la instal·lació.

D’aquest avantatge se’n podran beneficiar els vehicles energèticament eficients de la classe 1, és a dir, els que tinguin una alçada menor o igual a dos metres i pes menor o igual a 3,5 tones. Aquests turismes hauran de circular per les vies manuals de l’àrea de peatge per a la seva validació i hauran d’estar degudament identificats amb el distintiu atorgat en el marc del programa Engega 2016. La bonificació és per a persones físiques residents a Andorra, societats de dret andorrà, així com les entitats sense ànim de lucre.

D’acord amb el conveni, la societat Túnel d’Envalira es fa càr­rec dels primers 500 trajectes per any. L’import corresponent als trajectes efectuats per sobre d’aquest nombre serà sufragat pel Govern.

L’executiu, a través del departament competent en matèria de transport, lliurarà a l’empresa concessionària amb una periodicitat setmanal un fitxer en format digital que contindrà la relació de les matrícules dels vehicles que podran optar a la reducció tarifària.

A banda, els cotxes elèctrics tindran altres beneficis, com ara aparcament gratuït a la via pública durant dues hores, la possibilitat de circular pel carril bus, tenir una matrícula personalitzada, la càrrega gratuïta al carrer o l’exempció del pagament de la taxa de tinença de vehicles.

El conveni s’aplicarà fins al 31 de desembre d’enguany i és renovable de manera tàcita entre les parts per un període de dos anys més. En la signatura hi van ser presents el ministre de Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé i la presidenta de Globalvia, Maria Luisa Castro.

tracking