Política

Cd'I no es dissol i es manté “en espera de com evoluciona” la situació política

La formació té una activitat mínima i no es planteja fer el pas i formalitzar-se com a partit

Cd'I no es dissol i es manté “en espera de com evoluciona” la situació políticaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc mesos després de la derrota electoral de la candidatura conjunta entre Liberals d’Andorra (Ld’A) i Coalició d’Independents (Cd’I) que es presentava al comú d’Andorra la Vella, els membres de la formació creada per l’excònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, segueixen actius. Segons van explicar al Diari fonts de Cd’I, la coalició no preveu dissoldre’s, si bé admeten que la seva activitat és mínima.

El grup de persones que s’han mantingut fidels a la formació segueixen en contacte i en els dar­rers mesos han fet algunes trobades informals, malgrat que no es preveu, per ara, fer un pas més i inscriure’s com a partit polític. Les fonts consultades van assegurar que “ens anem passant informació” i es mantenen els contactes, sobretot, a través del WhatsApp –que ha estat sempre la via habitual de comunicació entre els integrants de Cd’I– però les mateixes fonts van explicar que “de moment estem en espera de veure com evoluciona tot”.

De fet, el representant al comú, Jordi Minguillón, segueix vinculat a la formació i les fonts van indicar que a través seu es fa el seguiment de l’activitat comunal. Tampoc ha canviat la relació amb Liberals d’Andorra. Tot i configurar una llista conjunta a les eleccions comunals, per ara els membres de Cd’I no s’han plantejat canviar de files. “Tenim molt bona relació amb els liberals, tant amb el comitè local com amb el grup parlamentari, però cadascú segueix al seu lloc”, van indicar les fonts, si bé van assenyalar que en alguns àmbits també es treballa conjuntament.

Alguns dels integrants de Cd’I ja van manifestar-se, a principi d’any, de manera favorable a mantenir la formació i molts d’ells deixaven clar que la decisió final recauria en la fundadora del partit, Rosa Ferrer. Cal tenir present, també, que arran del pacte amb Ld’A i les desavinences internes, la coalició va quedar esquerdada, perdent alguns components que havien tingut un pes destacat en el passat mandat comunal, com l’actual cònsol menor, Marc Pons, la consellera de Finances, Maika Nin o la que era consellera de Cultura, Meritxell Rabadà.

Coalició d’Independents va néixer el 2011 després de la sortida de Rosa Ferrer del Partit Socialdemòcrata. Davant l’arribada de les eleccions, la llavors cònsol major de la capital va crear la formació i es va acompanyar de qui fins aquell moment havia estat conseller de l’oposició, Jordi Minguillón. La candidatura va concór­rer a les eleccions comunals i va aconseguir superar Demòcrates per Andorra. En la seva creació van presentar-se com un projecte de “continuïtat” i com una proposta “integradora”, “oberta”, i formada per persones independents “amb experiència”. En tot moment van defugir etiquetar-se en ideologies.

tracking