Sistema Financer

Ld'A veu en la resolució contra l'INAF una prova de l'opacitat

El PS creu que si l’informe era “la base” de la decisió de l’AREB havia de ser lliurat, mentre que DA opina que no s’ha analitzat “el fons de la qüestió”

Ld'A veu en la resolució contra l'INAF una prova de l'opacitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra (Ld’A) creu que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que obliga l’INAF a aportar a les actuacions judicials l’informe que fixava que Banca Privada (BPA) era inviable i que va ser l’origen del procés de resolució endegat per l’AREB, és una mostra de l’opacitat que ha envoltat el procés de resolució.

“És un informe que tots havíem demanat i hauríem volgut tenir i que s’ha estat bloquejant”, va assenyalar la consellera general dels liberals Judith Pallarés, tot afegint que “no érem conscients, fins al tràmit judicial, de fins a quin punt s’havia estat bloquejant”. Segons Pallarés, la sentència posa de manifest “que era cert que hi ha hagut una manca d’informació”.

La consellera general no va voler entrar a valorar el contingut, en espera de l’“anàlisi” a la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, i “podrem fer una valoració més àmplia”. La sentència reconeix que s’ha vulnerat el dret a un procés degut dels germans Cierco.

Des del Partit Socialdemòcrata, la secretària d’organització, Susanna Vela, tot i reconèixer que la resolució “ens ha agafat de sorpresa”, creia que “el TC té raó i si no s’ha lliurat el document que és la base de la decisió de l’AREB, ha de poder ser lliurat a l’administració, persones acusades i partits polítics”.

Per la seva part, el secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Marc Ballestà, a falta de “llegir-la amb calma”, va opinar que la sentència “només entra en la part més procedimental del procés, sense entrar en l’anàlisi del fons de la qüestió”. No obstant això, hi va afegir que “s’ha de respectar la resolució”.

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va preferir no analitzar la resolució del TC.

tracking