Medi Ambient

Cop de mà de la Unió Europea al'Observatori del Canvi Climàtic

Més de tres milions d’euros per aquest projecte i quatre més relacionats

Cop de mà de la Unió Europea al'Observatori del Canvi ClimàticArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera convocatòria de subvencions del programa europeu Poctefa 2014-2020 ha atorgat més de tres milions d’euros a projectes relacionats amb el medi ambient i el canvi climàtic, Uns diners que permetran donar continuïtat a l’Observatori del Canvi Climàtic del Pirineu, un ens on participen Andorra i els governs autònoms dels territoris pirinencs d’Espanya i França i que té com a objectiu realitzar un seguiment del canvi climàtic a la serralada per intentar pal·liar i adaptar-se als seus efectes. La Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional ha atorgat 763.048 euros a l’Observatori del Canvi Climàtic del Pirineu i 2,3 milions més a quatre projectes associats a aquest ens, tres dels quals tenen participació andorrana.

Es tracta dels projectes Clim’py, que té la voluntat d’estudiar el canvi climàtic amb l’objectiu final d’ajudar a pensar polítiques que mitiguin l’escalfament global; Canopee, que estudia l’adaptació dels boscos pirinencs a la pujada de temperatures i la irregularitat en les precipitacions; i Florapyr, que té l’objectiu de mantenir i desenvolupar les bases del coneixement sobre la flora de la serralada i els indicadors de seguiment relacionats amb el canvi climàtic.

El treball que es realitza a l’observatori s’edita en publicacions temàtiques i informes globals sobre l’impacte del canvi climàtic al Pirineu. També s’organitzen seminaris científics i sectorials i es gestiona la plataforma d’informació en línia i el geoportal amb què s’ha dotat l’ens.

tracking