Salud

Álvarez Marfany afirma que la reforma sanitària és inajornable

El nou ministre de Salut és conscient que l’aplicació de les mesures “serà el més complicat”

46286.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que encara no ha jurat el càr­rec de ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany és conscient de la “responsabilitat” que li ve al damunt. “La reforma de Salut és urgent, no es pot posposar si no volem acabar amb la sanitat tal com la coneixem”, assegura.

Quatre dies després que el cap de Govern, Toni Martí, anunciés oficialment el seu nomenament, Álvarez Marfany reconeix que ja ha mantingut els primers contactes amb el ministeri que encapçalarà. “No puc parlar de la situació real, perquè encara no la conec prou bé, però la percepció que tenia fins ara era la d’un sistema deficitari, que va a l’alça, i que cal actuar per fer-lo sostenible. O això o acabarem amb la sanitat que no volem... amb menys recursos, llargues llistes d’espera. Seria el nostre fracàs”.

L’endemà del seu nomenament, l’oposició li va desitjar “encerts” i una intervenció prioritària. En aquest sentit, respon que “no tinc una vareta màgica i posar fil a l’agulla requerirà el seu temps, treball. I sóc conscient que aplicar les mesures serà el més complicat”.

Martí ha optat per desfragmentar el ministeri i limitar Álvarez Marfany a la cartera de Salut, mentre que d’Afers Socials i Ocupació se’n farà càrrec Xavier Espot. La decisió ha estat qüestionada, especialment per Socialdemocràcia i Progrés (SDP). En aquest sentit, Álvarez Marfany no veu el greuge i assegura que hi haurà “transversalitat” entre els dos ministeris i l’“experiència del ministre Espot serà positiva”.

Álvarez Marfany confia poder jurar el nou càrrec abans d’acabar el mes, tan bon punt acabi de solucionar la seva “situació laboral”, que impedeixen a hores d’ara que assumeixi la nova tasca.

Fora d’UL Aquesta mateixa setmana s’ha fet pública la seva desvinculació d’Unió Laurediana (UL), amb qui era, la darrera legislatura, conseller a Sant Julià. Ha volgut deixar clar, però, que malgrat que hagi coincidit amb el seu nomenament la decisió està presa des de fa un any, quan UL va acordar anar plegat amb Liberals les dar­reres eleccions generals, situació que li va generar “incomoditat”, però va preferir “posposar la renuncia” en acabar el mandat.

EL NOU MINISTRE S'HA TROBAT AMB FERRER PER FER EL TRASPÀS

El nou ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, s’ha trobat aquesta setmana amb la seva antecessora al ministeri, Rosa Ferrer. Després que l’exministra li desitgés “sort” i expliqués que manté una bona relació amb ell, Álvarez va voler agrair-li el “suport que m’està mostrant”. Antecessora i successor s’han trobat aquesta mateixa setmana en la qual, segons ha explicat el nou ministre, Ferrer l’hauria “posat al dia” i se li hauria ofert “per al que calgués”. “Ens uneix una bona amistat”, assegura Álvarez Marfany.

En l’entrevista a RTVA, Fer­rer va reconèixer les dificultats de la futura reforma sanitària. També va recordar que, amb ella al capdavant, s’ha avançat amb el pla de Salut 2020 i amb la futura llei de drets i deures dels pacients.

tracking