Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar

El Govern autoritza l’exercici liberal d’un dentista espanyol

El doctor Joan Pi Urgell, especialista en implantologia, fa vint anys que fa substitucions en una clínica de Sant Julià.
Actualitzada 21/02/2013 a les 12:18
Des del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs d’Andorra, representants del qual van prendre part en la comissió tècnica que va estudiar i donar llum verd a la sol·licitud, es va assegurar que l’autorització respon a una voluntat de regularitzar l’activitat d’aquest professional.        En aquest sentit, el president del col·legi, Miquel Destenave, va explicar que “aquesta és una manera de fer oficial la tasca que el doctor Pi estava fent a Andorra des de feia vint anys”, a l’hora que, hi va afegir, l’especialista “porta casos que molts professionals d’aquí no poden assumir, en tractar-se de cirurgies molt complexes i específiques”.    Especialitats no cobertesL’autorització no s’ha dut a terme mitjançant la Llei d’obertura econòmica del 2012 –per la qual diversos professionals de la medicina estan esperant establir-se al país–, sinó a través de la Llei d’exercici de professions liberals i de col·legis i associacions professionals, del 2008, que preveu “la necessitat temporal de professionals titulats”. És precisament sobre la base d’aquesta necessitat que fonts del Govern van justificar ahir al Diari la decisió. “Hi ha determinades especialitats mèdiques no suficientment cobertes al país”, i això obre la porta “a autoritzar determinats casos específics”, van indicar.    El doctor Pi Urgell, però, no exercirà en conveni amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), ja que la parapública no cobreix, en cap cas, les intervencions d’implantologia. Així ho va recordar el doctor Miquel Destenave, que va explicar que aquest tipus d’intervencions tenen un cost molt elevat. “Mentre la CASS abona l’import de determinats tipus de pròtesis dentals, els implants són molt més cars i la Seguretat Social mai no els ha cobert”, va indicar.    Necessitat sectorialEl president del Col·legi d’Odontòlegs també va opinar que “potser aquesta autorització concreta no respon a una primera necessitat”, però que l’establiment del doctor Pi “omplirà un buit important al país pel que fa a professionals d’aquesta especialitat”. De fet, en el mateix decret s’exposa que Pi “acredita experiència i reputació com a odontòleg durant una trajectòria professional de 27 anys”, i que “la seva especialitat també representa una necessitat sectorial del país”.    El Diari va intentar contactar ahir infructuosament amb Pi Urgell per saber de quina manera s’establirà al Principat. Des del Col·legi d’Odontòlegs no van poder especificar si obrirà una consulta pròpia o bé s’integrarà de manera oficial a l’equip de la clínica laurediana on col·labora des de fa dues dècades realitzant intervencions de manera periòdica. En tot cas, van explicar que l’especialista “seguirà tot el procés habitual per col·legiar-se”.    El doctor Pi va presentar la sol·licitud el 5 de desembre del 2012, i l’autorització es va acordar el 24 de gener passat.
UN PRESTIGIÓS PROFESSIONAL COM A METGE I COM A DOCENT
El doctor Joan Pi Urgell és un prestigiós metge barceloní. Fa gairebé quatre dècades que exerceix la seva especialitat d’estomatologia i cirurgia bucal, a banda d’haver publicat obres de referència per als professionals. Juntament amb els doctors Andrés Pascual i Pi Anfruns duen una coneguda clínica especialitzada, situada al passeig de la Bonanova de la capital catalana a la qual ell dóna nom.    Pi Urgell es va llicenciar en medicina i cirurgia a la Universitat de Barcelona el 1977. En aquest mateix centre va aconseguir l’especialització com a estomatòleg dos anys després. La seva formació la va completar als Estats Units (cursos de postgrau a la Universitat del Sud de Califòrnia el 1981) i Suècia, on el 1985 va aconseguir el certificat per poder realitzar implants a la Universitat de Lindt. Finalment, també té un màster en cirurgia bucal per la UB.     A més a més de l’exercici de la medicina a la clínica barcelonina, el doctor Pi Urgell també s’ha dedicat de forma important a la docència com a dictant de cursos tant a Europa com a l’Amèrica del Nord i del Sud, i és coautor de diferents llibres, com ara El manual de l’odontologia o Implantologia oral, entre d’altres.
  • #7
    (21/02/13 14:03)

    Felicitats DA, jua jua jua torneu-los a votar!

  • #6
    (21/02/13 12:26)

    UYUYUYUY COM AIXÒ VAGI A LA PREMSA ESPANYOLA UN DIUMENGE A LA VANGUÀRDIA I AL PAÍS. JA VEUREM SI A ANDORRA LI FA GRÀCIA QUE LES RELACIONS AMB ESPANYA ES VEGIN TRUNCADES. UYUYUYUYUY.

  • #5
    (21/02/13 12:09)

    segur que fa falta un altre implantoleg ?????? i que passa amb altres especialitats mes urgents? gastroenterolegs, dermatolegs,,,, etc,,, aixo es una vergonya !!!!

  • #4
    (21/02/13 11:52)

    a mi em sembla perfecte pero si jo soc dentista Andorrá segur que no em deixaran treballar a Espanya. Perque senyors? les portes obertes vale ok pero per a tots o per a ningu.

  • #3
    (21/02/13 11:12)

    que pasa con la reciprocidad???

  • #2
    (21/02/13 11:00)

    Això es molt gros,hi han uns 5 implantolegs ja a Andorra i en deixen entrar més.Uns si i altres no.Aixo no pot anar així

  • #1
    (21/02/13 08:50)

    Uns sí i altres no. Així funciona aquest govern. Els qui són amics poden fer-ho i els qui no cap a casa. Visca la subjectivitat i els favoritismes.

7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477