Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar

Detenen una dona per la mort del seu marit

La policia deté l’esposa de la víctima com a autora de l’homicidi
5858.jpg

5858.jpg

Un agent de la policia científica busca evidències en el balcó del cinquè pis de Fiter i Rossell on va tenir lloc el crim.

Actualitzada 10/08/2010 a les 11:06
La parella mantenia una relació conflictiva fins al punt que la presumpta homicida havia presentat un requeriment per desavinences conjugals. El matrimoni es trobava actualment enllestint els tràmits de separació, tot i que encara compartien el mateix domicili. Els fets van tenir lloc la tarda de diumenge quan la policia va rebre l’alerta per un possible homicidi a un quart de set de la tarda i quan es van personar a la porta del pis ningú va respondre. Per aquest motiu els agents van avisar el batlle de guàrdia i la fiscalia i van forçar la porta del domicili. Quan els efectius de les forces d’orde van entrar es van trobar el cos sense vida del marit, que presentava signes d’extrema violència. En una de les habitacions va ser localitzada la dona, que estava inconscient a causa de la ingestió de medicaments. Es va constatar que requeria atenció mèdica urgent ja que es trobava en estat molt greu i per això l’esposa va ser traslladada immediatament a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.Filla desaparegudaLa policia va començar immediatament la investigació, tant en l’habitatge com en les rodalies, fet que va portar a precintar totes les papereres dels voltants per garantir que ningú s’hagués desfet de proves incriminatòries. Un dels dubtes era on es trobava la filla de la parella (menor de 16 o 17 anys), però poques hores després del crim va ser localitzada i se li va prendre declaració. En principi, res apunta que tingués una vinculació directa amb l’homicidi i per tant no ha estat detinguda. Cap a les onze de la nit de diumenge es va procedir a l’aixecament del cadàver, tal com va informar ahir el Diari, i la mateixa nit va tenir lloc l’autòpsia. Els primers indicis ja apuntaven la culpabilitat de l’esposa i per tant el trasllat a l’hospital ja es va produir sota custòdia policial i amb vigilància posterior de l’habitació. Tot i que la hipòtesi que finalment s’ha constrastat era la que més opcions de versemblança tenia, l’equip d’investigació va voler disposar del testimoni de la dona abans de procedir a la seva detenció ja que no es volien descartar d’altres hipòtesis com la de la intervenció d’una tercera persona en els fets. Durant el matí d’ahir es va procedir a interrogar els testimonis, especialment dels veïns, i com a resultat de l’enquesta i amb les evidències trobades a l’escena del crim la policia va decidir procedir a la detenció de la resident espanyola de 52 anys. La dona continuava ahir a la nit ingressada a l’hospital en estat greu, però evolucionava favorablement i es preveia que ahir o com a molt tard aquest matí seria posada a disposició judicial. De moment no ha quedat clar si els fets van tenir lloc enmig d’una baralla i si amb anterioritat s’havia produït algun episodi de violència domèstica.


DIFERENTS INCÒGNITES SOBRE COM VA TENIR LLOC EL CRIM DE FITER I ROSSELL
L’homicidi comès al pis de l’avinguda Fiter i Rossell presenta alguns interrogants, com per exemple si en el moment del crim l’home estava adormit o si la mort va tenir lloc enmig d’una baralla familiar. Un altre dels punts és saber com se’n va assabentar la policia. La trucada es va rebre poc després del crim i no queda clar qui va avisar els agents. El fet que la policia ja rebés una alerta sobre un homicidi fa pensar que podria haver estat la mateixa homicida o la filla de la parella qui avisés (o algú a qui havia trucat prèviament alguna de les dues) perquè quan els agents van entrar la porta estava tancada i per tant cap veí podia tenir la certesa que s’havia comès un crim mortal. El curt lapse de temps entre l’avís i l’entrada al pis va ser clau perquè el suïcidi no es consumés.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477