Dasoul

“Em baso en històries reals que passen a la vida diària”

Nascut a Gran Canària fa 27 anys, Dasoul compon i produeix les seves cançons, que barregen ‘house’ i ‘reggaeton’. Té dos dobles discos de platí i avui actua a Enjoy Andorra.

Dasoul

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És el primer cop que actua a Andorra?

Abans no s’havia donat l’oportunitat. Hi havia hagut temptatives i aquest cop sí que s’ha pogut dur a terme, ho hem posat tot de la nostra part per poder venir.

Què es trobarà l’espectador?

Un xou divertit, a l’escenari soc empàtic, busco la complicitat de la gent. Bàsicament m’ho passo bé i vull que el públic també.

Ens pot explicar una anècdota que hagi tingut en un concert?

Moltes, però en especial recordo que fa dos anys vaig actuar en la meva terra davant de 15.000 persones, que em van rebre com un gran artista, i va ser increïble. A més, vaig compartir cartell amb Daddy Yankee, Kevin Lyttle, Fatman Scoop o Lumdee.

Que el va portar a pujar als escenaris?

L’amor per la música. El 2010 vaig portar el hobby a l’àmbit professional i vaig començar a produir i compondre cançons.

En què s’inspiren les lletres?

Em baso en històries reals, no només que m’hagin passat a mi, sinó històries que poden passar a la vida quotidiana. Un ha d’escriure relats sobre la vida.

Llavors l’espectador s’hi sent representat...

Quan es parla de la vida, qui no se sent representat? Quan algú parla d’un desamor, que no valores la persona que tens al costat i la perds, això ens ha passat a tots.

Quins artistes l’han influenciat?

N’hi ha diversos que m’han influenciat, però el principal és Michael Jackson. El meu estil no s’assembla al seu, però em sento identificat amb la seva forma de veure la música, la seva constància i tenacitat.

És difícil obrir-se camí al món de la música?

Ha estat difícil sempre, però ara és més complicat que mai perquè no es venen discos, les compa­nyies no estan disposades a firmar amb artistes. Els temps han canviat, les xarxes socials han beneficiat molt els artistes però la gent també pirateja la música.

Internet ha canviat el món de la música?

De dalt a baix, ens hem hagut d’adaptar a internet. Ens hem hagut de reinventar. Això fa que sigui més difícil, però amb constància, tenacitat, amor i estima al que fas s’aconsegueixen els objectius.

Té una col·laboració amb l’artista veneçolà Nacho, ens en pot avançar alguna cosa?

No, no puc, trairia els meus seguidors a les xarxes socials. És una cançó molt tropical i fresca per a l’estiu.

És important col·laborar entre artistes?

És fonamental, és una manera de promoció perquè els seguidors dels altres artistes es fixaran en mi i els meus en ell.

Té dos dobles discos de platí amb 27 anys, a què més aspira?

Són molt xulos, estan molt bé, però a mi l’alegria em dura una hora i tot seguit em poso mans a l’obra per intentar sobrepassar aquesta meta.

tracking