Joan Enric Miranda

“La ment ens crea problemes, per això cal saber dominar-la”

El poder curatiu dels bols tibetans 62 anys. Cada setmana ofereix sessions de relaxació amb aquests instruments a Inúu. El seu nom tibetà és Thubten Samten (El que ensenya la doctrina de Buda).

“La ment ens crea problemes, per això cal saber dominar-la”JEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la seva proposta?

Es tracta de relaxar-se a través del so dels bols tibetans. Volem que la gent que vingui a Inúu s’emporti una experiència agradable, gràcies a les vibracions, els harmònics, i les freqüències dels instruments.

Per què aporten benestar?

Estem molt acostumats a un massatge físic, però no a un massatge de vibracions. Dins del cos es produeixen onades per les vibracions dels bols, i això crea un relax interior. A més, aquestes vibracions també desbloquegen punts de dolor. Es millora l’aspecte emocional, físic i espiritual de les persones a través dels sons.

Per tant, també tenen un poder terapèutic?

Sí, a més de treballar a Inúu, tinc una consulta, on vénen pacients amb estrès i ansietat. El primer que faig és un test. Passo els bols pel cos d’aquella persona, i amb les vibracions es pot notar on hi ha els bloquejos. Això es percep perquè la vibració no és la correcta en determinats punts.

Quins són els mals més habituals?

Sempre és malestar físic associat a problemes emocionals. Però el so dels bols l’alleugen. Si els toquem prop del pacient, i els posem sobre el cos, es desbloquegen els punts de conflicte.

Com es pot gaudir plenament de les sessions a Inúu?

Simplement ens hem de deixar anar. Deixar la ment relaxada, tenir pocs pensaments, no tenir la ment saturada. Està prohibit pensar en preocupacions.

Com reaccionen els participants?

A vegades els costa expressar el que senten, perquè per a ells és una experiència molt nova, però tots coincideixen que el temps els ha passat molt de pressa, i noten molta pau, molta tranquil·litat. La sala té una acústica molt especial, els sons t’envolten, i arriba un moment en què et sembla que estàs flotant.

Vostè també és expert en meditació tibetana. Què ens aporta aquesta disciplina?

Bé, molts pacients em truquen perquè no estan bé, tot i haver provat ioga o pilates. Però es tracta d’activitats molt físiques, i sovint ens oblidem del més important, que és la ment. La ment s’ha de treballar. Cal aprendre a calmar-la i dominar-la, perquè ella mateixa ens crea problemes per tenir-nos en una dinàmica negativa. Això deriva en angoixa i malestar. Si mengem bé, el nostre cos estarà bé. Si pensem d’una manera correcta, la nostra actuació davant la vida serà positiva.

Què el va portar a convertir-se al budisme?

Fa 15 anys, vaig arribar a un moment de la vida en què vaig tocar fons en l’àmbit personal, i necessitava buscar coses noves, sortir d’aquella situació. Així va ser com vaig connectar amb el budisme. Vaig tenir la sort d’entendre’l com una filosofia i com una ciència de la ment. A través del budisme comences a mirar-te l’existència d’una altra manera, i t’acostes al que tot ésser humà busca a la vida: la felicitat.

tracking