Matt Dickens

“L'esquí és altament tècnic però també demana força”

L’home que fa suar els esquiadors. De Brighton, sud d’Anglaterra. Acaba de fer trenta anys i va arribar al país el 2014 per millorar els músculs de la FAE. De moment es queda fins a Pyeongchang 2018.

“L'esquí és altament tècnic però també demana força”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va arribar aquí?

La federació volia un preparador físic i va saber de mi per un tècnic anglès que treballava a França. Jo estava amb saltadors de trampolí, un atleta amb qui treballava va ser or a Rio. També he estat en rugbi professional.

I per què decideix canviar?

Era una oportunitat de treballar en un nou esport, en un nou país, de viatjar a llocs que no he vist. L’esquí també és un marc perquè un preparador físic aconsegueixi un impacte amb la seva feina.

L’esquí és més tècnica o físic?

És altament tècnic, però si no estàs fort no pots entrenar prou per ser bo. Has d’estar fort i bé cada dia per recuperar correctament. I demana produir molta força.

Què l’ha sorprès d’Andorra.

És un país molt maco. Net, amb aire fresc, tranquil... A la vegada és molt fàcil viure a Andorra. Per a un esportista que vol ser campió del món no és senzill, perquè tothom porta una vida còmoda i sovint és complicat inculcar que s’ha de treballar cada dia molt fort, al gimnàs, a casa, amb el que menges... Hi ha altres camins més fàcils.

Ho tenim difícil per fabricar un molt bon esquiador, doncs?

Igual que t’he dit això també et dic que els esquiadors amb qui treballo creixen per la constància i el sacrifici del dia a dia. I mereixen tot el respecte, perquè potser tenint una opció més fàcil han decidit estar a la federació i treballar molt dur. Crec que la mentalitat està canviant i que es pot arribar a tenir dos o tres esquiadors en un nivell molt alt.

Vostè també juga al VPC.

Sí, m’encanta el rugbi. Jugo sempre que m’ho permet la feina, a Anglaterra hi vaig jugar semiprofessionalment.

I com veu el rugbi francès, el que juga el VPC?

No és el que conec. A Anglaterra és més ràpid i fluid. Aquí més pesat i dur, més com boxa (riu).

Què troba a faltar d’Anglaterra?

Els meus amics i un o dos menjars: la mantega de cacauet i el cottage cheese, semblant al mató.

Què en pensa del Brexit?

M’ha sorprès i no m’agrada. Crec que hi ha massa gent ignorant a Anglaterra, que va votar per sortir i no ho sabien tot. Crec que en campanya per sortir s’han dit mentides, perquè el Regne Unit dóna molt a Europa però Europa també dóna molt al Regne Unit. I per a mi el millor és allò que és millor per a més gent.

I la independència escocesa...

Penso que és millor estar junts perquè no sóc una persona gaire patriòtica. Molt de les independències té a veure amb el patriotisme, i el patriotisme et pot conduir cap al racisme. No m’agrada.

L’he vist dur la barba blava. Expliqui-m’ho.

Ho vaig fer per finalitats benèfiques. Fa tres anys el meu cosí va morir de meningitis i arran d’això vaig decidir recollir diners. Vaig demanar als amics i la família si em patrocinaven la barba blava. I el mes següent la vaig dur rosa, a la Copa del Món d’esquí! Vaig recollir 700 euros, prou bé oi? (riu).

tracking