Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Òscar Fernández

“Amb porexpan es pot fer de tot, però és efímer”

Amb porexpan crea figures i motlles per decorar festes i aparadors. És l’únic que ofereix aquest servei al país i avui és la tercera vegada que les seves propostes serveixen per ambientar Vivand. Aquest cop sobre el món del cinema
Òscar Fernández

Òscar Fernández

Òscar Fernández

Xavier Pujol
Actualitzada 07/10/2016 a les 22:21
Com va arribar al món del porexpan?
El vaig descobrir fa uns quinze anys. L’utilitzàvem com a complement en una altra empresa del país. A un nivell molt més baix, l’utilitzàvem de complement per a les exposicions i decoracions. I des de farà 4 anys m’ho vaig quedar jo i ho hem potenciat més a nivell decoratiu, per marques, per botigues o per privats que fan festes.

És un sector en creixement?
Aquí sóc l’únic que ho fa, sí que hi ha escultors, però jo m’enfoco més de cara al comerç i serveis. Jo no tinc competència, per tant, venc. A França i Espanya hi ha molta gent que s’hi dedica, però també perquè hi ha molta més indústria escenogràfica. En festivals s’utilitza molt o per a alguns actes.

Què és el que el va atraure?
Tot el que és creatiu i el disseny m’agrada des de sempre, i quan vaig descobrir el món del porexpan i totes les seves possibilitats vaig fer un clic. I tot el que es pot treure d’aquest material està infravalorat. Però amb imaginació pots fer el que vulguis.

Amb porexpan es pot fer de tot?
Sí, però sempre mirant-ho des d’un vessant efímer. No es pot pensar que et durarà com una peça de ferro, cal pensar en un element efímer o de decoració en un lloc que no tingui un mal tracte.

La peça més estranya que hagi arribat a fer?
Ostres [...] El negatiu d’un motlle per fer una escultura d’un artista. Havia d’interpretar la peça i fer jo el motlle. Hi introduíem formigó i en treure material, quedava l’escultura. M’han demanat coses molt estranyes, però aquesta és la que m’ha marejat més.

Sembla molt complicat.
És enrevessat, però amb temps es va poder fer.

Quins són els avantatges del porexpan?
La seva lleugeresa, perquè a l’hora de fer aparadors o fer coses en una festa el seu moviment és molt pràctic.

Què va pensar quan li van encar­regar la decoració del dia Vivand?
Amb el comú tenim una relació de fa molts anys i sempre col·laborem. És la tercera edició de Vivand en la qual participo amb la decoració.

Enllestir aquest treball és un petit repte?
Sí, necessites molta cura i a més has de pensar que és un aparador molt gran de la teva feina. Per tant ha d’estar el més bé possible.

Ha pogut escollir les peces?
Ells marquen unes peces, però amb la confiança que em tenen em deixen fer.

Quines figures es podran veure?
El focus de Batman, l’escut del Capità Amèrica, el martell de Thor, la típica figura d’Oscar i per al far west, cabanes índies.

El clima és el principal inconvenient?
Si plou no li passa absolutament res perquè no deixa de ser plàstic, l’aigua no l’afecta. L’enemic és l’aire perquè és un element lleuger, però hem posat suports perquè tinguin la màxima estabilitat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts