Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Casimiro Sánchez Calderón

“Ens encantaria tenir andorrans al partit”

Defensa la unificació d’Espanya, Portugal i Andorra per crear Ibèria. Ha impulsat la unificació del Partido Ibérico Íber espanyol i del Movimiento Ibérico portuguès, per crear el Partido Ibérico, que es vol presentar a les futures eleccions europees.
“Ens encantaria tenir andorrans al partit”

“Ens encantaria tenir andorrans al partit”

“Ens encantaria tenir andorrans al partit”

pii
Actualitzada 07/10/2016 a les 20:46
Per què volen crear Ibèria, aquest nou Estat que defensen?
La idea neix per necessitat. Anem de cara a la quarta revolució industrial i ens hem d’adaptar a una societat nova, amb molts reptes que ara no estem preparats per afrontar a Espanya, Portugal i Andorra.

Què proposen?
Volem rescatar els ideals de la il·lustració, que es van trencar amb moviments revolucionaris que no han portat enlloc. Fer-ho des d’un punt de vista filosòfic, amb valors com són la llibertat, la igualtat i la fraternitat. I adaptar-nos a una revolució tecnològica que serà molt convulsa.

En quin sentit?
Serà una etapa més destructiva que creativa. Es destruiran milions de llocs de treball i se’n crearan de nous que no coneixem. Ens preocupa que no hi hagi cap partit que s’hi anticipi i es vulgui adaptar als problemes.

I com ho volen fer?
Creiem que la unió d’Espanya, Portugal i Andorra permetria ser molt més eficaços en aquesta adaptació. I també en temes europeus i de globalització.

Quines millores suposaria per als andorrans?
Andorra pertany a l’iberofonia. El català seria també idioma oficial a Ibèria, amb el castellà i portuguès. Es potenciaria a través de l’Instituto Cervantes i el Camões. I a nivell econòmic seria molt més potent.

Digui...
L’economia dels països de parla castellana és el 10% del PIB mundial, i el dels de parla portuguesa, el 4%. En total, Andorra formaria part d’un Estat que, juntament amb els altres de l’entorn iberòfon, suposen el 14% del PIB mundial. És una porta molt més gran. Defensem que els nostres futurs eurodiputats vagin junts amb les mateixes propostes a Europa.

Com s’efectuaria la unificació?
Molt lentament. Cal un coneixement mutu que ara no tenim. De les tradicions, caràcter, història... Vivim només dels tòpics.

A nivell polític és complex.
Lògicament cal una majoria qualificada per aconseguir-ho. Defensem que el 66% de la població de cada país hi ha d’estar d’acord, per poder refer les respectives constitucions. Cal convèncer els partits majoritaris i prendre una decisió consensuada. És un procés a mitjà i llarg termini.

Es presentaran a les eleccions?
Tenim l’objectiu de presentar-nos a les eleccions europees del 2019, però no ens preocupa tant com la idea en si mateixa. Però si paral·lelament podem presentar-nos, ho intentarem. Estem a les beceroles.

Quina infraestructura tenen?
A Espanya estem implantats en algunes zones com ara Bilbao, Santander, Badajoz, Astúries, Andalusia... I a Portugal també estem en diferents llocs.

I a Andorra?
Si hi hagués andorrans disposats, ens encantaria, però per ara no tenim contactes amb ningú.
Etiquetes
  • #6 Carla
    (07/10/16 12:43)

    A favor d'Iberia sempre...però amb les fronteres actuals i per insecula seculorum!

    Respondre
  • #5 carmen sanchez
    (07/10/16 11:37)

    Jo estic a favor d'Ibèria.

    Respondre
  • #4 Ibèrico... el jamón !!
    (07/10/16 11:15)

    Amb el descubriment d'Amèrica, se'ls hi van obrir molts filons d'on saquejar amplis territoris. Al segle 21, "El imperio donde no se ponía el sol" de Felip II està acabant com va començar. Si Catalunya els hi marxa, es queden en qüadro...i ara surten aquests il.luminats intentant trovar desesperadament noves colònies d'on sucar. Lo siento, Casimiro, con Andorra no cuenten.

    Respondre
  • #3 JAUME
    (07/10/16 10:11)

    Abans es passejarem pels carrers de Mart, mira què et dic!

    Respondre
  • #2 Andorra
    (07/10/16 09:49)

    A aquest home, li hem d´explicar que desprès Sant Julià, hi ha una frontera i que a         l´artra banda hi ha Espanya. La Seu d´Urgell és una petita ciutat dintre la provincia de Catalunya, però, és territori espanyol. I els residents fiscals tenen el passaport espanyol. No hem de confondre Andorra amb Espanya si us plau.

    Respondre
  • #1 fox
    (07/10/16 08:48)

    No comment

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477