Marina Mallen

“Recomanaria portar els nens a l'hoquei gel, enganxa”

Secció (pràcticament) femenina de l’Andorra Hoquei Gel. Té 38 anys. Tot just en fa un que va ser una de les jugadores que va posar en marxa l’equip que aquesta setmana ha participat a la quarta edició del Torneig del Cremat.

Marina MallenXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’on surt la iniciativa de crear un equip d’hoquei gel femení?

Fa tot just un any un grup de mares vam decidir provar-ho perquè els nostres marits i nens en feien i vam demanar a l’entrenador, en David Valle, si hi havia possibilitat de disposar d’algunes hores per provar-ho.

I com van aconseguir enganxar més gent?

A poc a poc va anar corrent la veu i en el dia d’avui som més de vint, divuit noies i també quatre nois.

Llavors podríem parlar d’un equip mixt?

De femení tenim el nom. Al començament érem totes noies perquè l’equip de nois ja en sabia. A poc a poc es va anar apuntant gent que començava i ara no només som mares, hi ha noies des de 18 anys fins a més de 40... i quatre nois. Molta més gent de la que esperàvem.

I es troben sovint?

Vam començar entrenant algunes hores per no coincidir amb els nois i els nens i aquest any ja ens trobem quatre dies a la setmana.

Posar-se a jugar a hoquei sobre gel no és fer-ho amb segons quins altres esports. Requereix com a mínim la base de patinar. Ja patinava?

He fet esport tota la vida, durant dotze anys vaig ser monitora esportiva. Però la majoria vam començar pràcticament des de zero. Jo m’aguantava perquè patinava amb el meu marit i les meves filles però amb prou feines sabia frenar. És un grup d’iniciació i aquest any hem rebut més gent nova i fins i tot durant la temporada alta d’hivern tenim temporeres.

Ha estat senzill aconseguir tot el material necessari?

Tenia els patins per sortir amb la família. També m’he comprat el casc, però el club ens facilitat tota l’equipació, les proteccions, l’estic i el puck (el disc).

Hi ha tant contacte com sembla a l’hoquei gel?

Els nois, més. S’ho prenen més seriosament. Nosaltres ara que comencem a tenir una mica més de nivell cada vegada també ens apropem més.

I animaria a practicar-lo?

Totalment. Et fa suar molt, sortir una mica de rutina, fer esport amb companyia, oblidar-se de la feina i la resta de coses i gaudir del teu temps lliure.

S’ha aficionat a veure’l arran de practicar-lo?

El meu marit, l’Agustín, més. Ell mira vídeos, segueix webs i està més al dia.

Estan donant vida a l’hoquei gel a Andorra?

L’hoquei no està gaire vist, està una mica abandonat. Jo animaria a portar els nens a provar-ho, s’hi enganxen de seguida i potser com en el nostre cas després s’hi enganxen els grans.

Com va anar l’experiència del Torneig del Cremat?

Hi havia molts nervis. Per a moltes era el primer partit que no era entre nosaltres i poder-ho fer amb equips vinguts de fora, gaudeixes i aprens molt.

tracking