Ermengol Colell

“No podia ser que la Seu no tingués equip de futbol”

Retorn a la competició. Fa dues temporades van haver de demanar la baixa federativa per falta de jugadors. Ara han reunit un equip “prou competitiu” i tornen a la lliga, a quarta catalana.

“No podia ser que la Seu no tingués equip de futbol”Miquel Vigo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Heu pogut solucionar els problemes que us van fer deixar la competició?

La temporada 2014-2015 ens vam trobar que no teníem prou jugadors. Va coincidir que uns quants es van retirar i uns altres van anar a equips andorrans, i nosaltres vam haver de demanar la baixa federativa. Però per a aquesta temporada hem pogut reunir un grup de jugadors que s’ha implicat plenament en el projecte.

Imagino que ha estat difícil tornar a engegar, oi?

No ha estat fàcil, però, d’ençà que vam prendre la decisió de demanar la baixa, a la junta, i sobretot el president, teníem al cap que calia tornar-hi fos com fos, perquè creiem que no pot ser que una ciutat com la Seu no tingui equip de futbol, i per donar continuïtat a la tasca que fan a l’Edfor [l’escola de futbol base]. I també cal destacar el mèrit de l’entrenador, que ha anat a buscar els jugadors i els ha convençut.

Hi ha molts jugadors del planter, a l’equip?

El 90 per cent ha sortit de l’escola, però només dos s’hi han incorporat directament de l’equip juvenil. La resta han estat jugant a altres equips catalans, o a la lliga andor­rana. En aquest darrer cas, és d’agrair encara més que ens hagin fet confiança, perquè a Andorra cobraven per jugar i nosaltres no els podem pagar; però han entès que els diners no ho són tot i que hi ha altres factors importants, com l’amor propi.

Comenceu la competició el dia 25 al camp del Coll de Nargó. Us atreviu a fer un pronòstic?

No. Primer, per respecte al rival; i, en segon lloc, perquè tampoc no sabem com s’han preparat els altres equips.

El president, però, afirmava en la presentació que l’objectiu és pujar de categoria.

Crec que tenim un equip prou competitiu per quedar al capdamunt de la taula a final de temporada, dit sigui amb tota la prudència del món. Però cal jugar els partits per comprovar-ho, és clar.

Quina és la màxima categoria a què podeu aspirar per les dimensions del club?

Diria que, com a molt, a segona catalana. Pensi que el 60% del pressupost se’n va a pagar els arbitratges, les revisions mèdiques i les sancions, i això comptant que la fitxa se la paga el jugador. A banda que som a un extrem del país i els desplaçaments són complicats: els hem de fer amb cotxes particulars perquè no ens podem plantejar llogar un autobús. I, a més, hi ha tot el tema fiscal, que amb la nova normativa ja ha fet plegar molts clubs.

Teniu el suport de l’afició, almenys?

Nosaltres ara tenim un centenar i escaig de socis. A la Seu hi ha moltes activitats i molts clubs amb relació al nombre d’habitants, i això és un problema. Per això, voldria aprofitar per fer una crida perquè la gent vingui al camp i ens faci costat, tot i que sabem que de vegades costa sortir de casa perquè a la televisió hi ha una oferta de retransmissions esportives brutal. Això també ens ha fet molt de mal, als clubs petits.

tracking