Punta d'es Borró, Colera (Alt Empordà)

Sintonia total amb la natura

Punta d'es BorróMeritxell Prat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sovint ens entestem a viatjar a l’altra punta de món per intentar trobar els racons més espectaculars sense adonar-nos que al costat de casa tenim a l’abast tresors impagables. Això és el que pot pensar més d’un en enndisar-se pel camí de ronda a la zona del Cap Ras, al límit entre els municipis de Llançà i Colera. Fent passejada i ja al terme de Colera es troba la Punta d’es Borró, amb tres cales petites, aïllades i que permeten al visitant una sintonia total amb la natura. Si es vol, sense ni una peça de roba.

La primera cala és la del Borró d’Enfora. De les tres és la més assolellada i gràcies al fet que està orientada a ponent s’hi pot gaudir d’unes espectaculars postes de sol. Recorrent uns metres més s’arriba al Borró del Mig, la platja més petita. Totes dues són cales nudistes i molt poc freqüentades, fins i tot en temporada alta. Lluny dels nuclis urbans la tranquil·litat convida a passar-hi un matí o una tarda gaudint, també de la vegetació que les envolta: el bor­ró, que els dóna nom, i els lliris de mar. I si tot passejant s’adonen que els pins creixen ajaguts seguint el pendent de la muntanya, en lloc de fer-ho de manera vertical, no s’estranyin. És l’efecte de la forta tramuntana que hi bufa sovint i que deixa rastre de la seva força. Si s’atreveixen a passejar-s’hi amb vent, creguin-me, agafin-se fort el barret o la gorra perquè si no, quan menys s’ho esperin, se’n quedaran sense.

A la punta del Borró, a més, encara s’hi poden veure dunes que s’integren cap a l’interior seguint els cursos dels torrents. Com a la majoria de cales del Cap Ras, hi domina la roca i l’aigua transparent de manera que si s’és aficionat al busseig es té una bona oportunitat per descobrir un fons marí ric en plantes, peixos i poc castigat per l’acció humana. I és que és un dels pocs indrets del nord del Cap de Creus que s’han salvat de l’especulació urbanís­tica.

Superades les dues cales, finalment es troba la platja del Borró. La més gran de totes tres i ja sense la condició de nudista. Una platja de sorra fina que et permet endinsar-te molts metres al mar sense que l’aigua et cobreixi.

RECOMANEM

Els búnquers

Són presents a tota la zona de Cap Ras. Formen part de les construccions fetes pel general Franco per tal de bastir la coneguda com a Línia P.

tracking