Joan Fornaguera

“Com a bateria sempre és bonic tocar ritmes singulars”

Encarna Ringo Starr a la bateria del grup The Beatl’s. Fornaguera, de 47 anys, fa sis anys que toca en grups que fan tributs a la mítica banda de Liverpool. El dimecres passat van tocar a les Nits d’Estiu de la Massana.

“Com a bateria sempre és bonic tocar ritmes singulars”The beatl's

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui interpreta?

Jo en Ringo Starr, l’Albert fa de John Lennon, en Jaume de Paul McCartney, i en Manolo, en Mani, de George Harrison.

Com van decidir crear aquesta banda, The Beatl’s?

Havíem estat tocant amb grups amb qui fèiem altres tipus de coses, però sobretot tres dels components són molt fans dels Beatles i vam proposar fer aquesta banda. El grup ha anat evolucionant, hi ha hagut canvis i ara fa dues temporades i mitja que estem en aquesta formació.

Com rep la gent les cançons dels Beatles?

El públic agraeix aquesta música. És molt satisfactori tocar i veure que la gent vibra, que té records i que li agrada la música que fas.

Quin públic tenen?

Trobem gent coetània als Beatles, que forma part del seu record d’infantesa i s’emociona. Aquesta música, però, ja podem considerar-la com un clàssic i, llavors, el públic és molt variat: gent jove, gran, mitjana edat.

Quina és la cançó que fa vibrar més els assistents?

N’hi ha dues. Twist and Shout, un símbol dels seixanta i Yellow Submarine, un clàssic del qual s’han fet versions en català per grups d’escoltes per a la quitxalla.

On solen tocar o en quin ambient es mouen?

Toquem a llocs molt variats: festes majors i privades, càmpings, hotels, aniversaris i casaments.

Què és el més difícil d’encarnar a Ringo Starr?

Hi ha cançons com el Ticket To Ride, que són ritmes molt peculiars, ja que va trencar amb ritmes que es venien fent. Tot i així, com a instrumentista o bateria sempre és bonic tocar ritmes singulars.

Què és el que més li agrada dels Beatles?

L’harmonia de veus és una de les coses que van aconseguir crear i que després s’han repetit a totes les grans bandes posteriors. La cohesió de veus és el que els fa més grans.

No és coetani del grup de Liverpool, què és el que el va portar a endinsar-se en el projecte?

La gent del grup i la proposta, el que toques. Com que anem disfressats, quan acabem de tocar la gent es vol fer fotos, és agraït.

En aquests sis anys que fa que interpreta els Beatles, recorda algun moment en especial?

Aquest mes, l’1 de juliol vam tenir l’oportunitat d’inaugurar la segona edició del The Beatles Weekend, en el saló Parrilla, que és on els Beatles van fer l’entrevista quan van venir a tocar l’any 1965. Això va ser una mica reviure l’esperit dels Beatles en el seu lloc més autèntic de Barcelona, allà és on es va fer l’entrevista. A l’atmosfera es respira cert ambient dels Beatles.

tracking