Vanessa Dias Borges

“Si no confies en tu mateix no podràs arribar on vols”

Guanyadora del Premi Nacional de l’Estudi 2015-16. És una de les cinc alumnes que el dijous va rebre aquest reconeixement. Va estudiar el batxillerat professional a Aixovall i a partir de setembre cursarà dietètica a Barcelona

“Si no confies en tu mateix no podràs arribar on vols”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va ser la millor estudiant de batxillerat professional en el sistema andorrà. Quin és el secret per aconseguir-ho?

Doncs res, estudiar molt i i revisar tots els apunts. Passar-los a net, estudiar quan calia, agafar temps lliure per a mi per respirar una mica i alleujar una mica les tensions. No s’ha de fer gran cosa, estudiar, ser constant, anar revisant i passar els apunts a net.

Què és per a vostè aquest reconeixement?

La veritat és que no m’ho esperava, però és un gran reconeixement per a mi. M’ajuda a tirar endavant i a confiar més en mi. Em fa creure que tinc les possibilitats per continuar estudiant allò que jo vulgui.

Parlava de la confiança, és molt important la confiança en un mateix?

La veritat és que sí. És molt important perquè si no confies en tu mateix no podràs arribar allà on vulguis. Jo penso que és primordial confiar en un mateix i tenir molta seguretat.

L’any que ve estudiarà un grau superior de dietètica a Barcelona. Ja ho té tot llest?

Sí, sí, ja ho tinc tot mirat. El centre, em falta mirar l’estància, però està tot mirat més o menys.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, en l’acte que li van donar el premi, va instar els estudiants a marxar però a tornar quan estiguin formats per tirar Andorra endavant. Voldrà tornar?

Encara no ho sé, estaria bé marxar i tornar a Andorra, però anar canviant també està bé, no estar fixat a un lloc. Ja es veurà, jo prefereixo no fer plans de futur perquè les coses poden donar moltes voltes i canviar molt. Sobre la marxa.

Per què va escollir dietètica?

El que realment volia estudiar no estava homologat per l’Estat i per això vaig agafar alguna cosa relacionada amb allò que m’agradava i vaig optar per dietètica.

Què volia estudiar vostè?

Naturopatia i psicoteràpia.

Com pot ajudar la naturopatia la gent?

La neuropatia és un tipus de medicina alternativa a la qual pot acudir molta gent per prevenir o curar malalties. La veritat és que és de gran ajuda.

Tendim molt a anar a medicaments més químics, en lloc de plantes medicinals?

Acudim directament al metge que ens recepti un medicament i allà pensem que hi ha la solució. A vegades hi ha altres alternatives a les quals acudir. Jo crec que s’haurien de conèixer i fer conèixer. A part que són alternatives que existeixen des de fa molts anys, s’han anat oblidant i substituint per altres coses.

És important recuperar-les?

Penso que sí, perquè la tradició és la cultura que ens han aportat els nostres avantpassats i penso que és una cosa que no s’ha de perdre, s’ha de preservar.

Després de dietètica vol estudiar naturopatia?

Sí, sí, això seguríssim.

tracking