Àngel Sánchez

“La fama de buscabregues és un mite de Hollywood”

Matí festiu per als amants de les motos ‘custom’. Des que es va fundar fa 5 anys és el vicepresident de Ben Xops, club que organitza la Matinal Motera del Pirineu, demà, a tocar de la caserna de bombers de la Seu.

“La fama de buscabregues és un mite de Hollywood”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Parafrasejant Robert Duval a ‘Apocalypse now’, no hi ha res com l’olor de benzina cremada de bon matí?

Nosaltres no anem d’això. La Matinal Motera és una festa per als amants de les motos custom on ens trobem gent que tenim la mateixa afició i compartim experiències i anècdotes. Hi vénen fins i tot famílies amb els fills per gaudir de la trobada.

A vostè, d’on li ve l’afició?

Des de ben petit que m’agraden. Tinc un cotxe que faig servir per a la feina, però la moto em dóna sensació de llibertat.

La convocatòria diu que la Matinal és oberta a tota mena de motos, però si vaig amb la Vespino estaré fora de lloc, oi?

Normalment, qui té una Vespino ja no la porta a aquestes concentracions, però això no treu que, si li agraden les motos, pugui venir i participar de la festa.

Vol dir que no hi ha un punt de fetitxisme en aquesta afició?

No ho veig així. Per a mi el fetitxisme és una altra cosa. Nosaltres som gent que tenim una afició i li dediquem temps i diners, com passa també en tants altres àmbits, però sense arribar a l’extrem d’una obsessió fetitxista: si mai m’he de vendre la moto, me la vendré sense cap problema.

Esperen unes 500 motos, què suposa organitzar una trobada així?

Esperem unes 500 motos però molta més gent. Pràcticament des que va acabar l’edició de l’any passat que ja vam començar a preparar aquesta, i els tres dar­rers mesos no hem parat. Som un dels pocs clubs que ens encarreguem de gestionar les reserves d’hotel, i a més hi ha els preparatius de la festa: música en directe, begudes, regals... una feinada.

Hi ha qui veu els ‘motards’ com uns buscabregues; us la mereixeu, aquesta fama?

En absolut. Aquest és un món on tothom respecta tothom. Jo fa un munt d’anys que vaig a concentracions a tot arreu i mai no he vist una baralla.

I per què pensen que els pengen aquesta llufa?

Suposo que per les pel·lícules americanes, però aquesta imatge del motard fatxenda i barroer és un mite de Hollywood que no té res a veure amb la realitat. És més, si mai vas a qualsevol lloc on hi ha un club de motards i tens un problema, els pots trucar que segur t’ajudaran.

També tenen la fama de ser un col·lectiu masclista.

Potser de portes enfora pot semblar-ho perquè la majoria dels motards som homes, tot i que cal dir que moltes dones prefereixen anar de paquet que no conduir la moto. Però també és cert que les dones estan agafant cada cop més protagonisme. Jo mateix comparteixo aquesta afició amb la meva dona.

La desfilada de ‘pins-ups’ que hi haurà demà, vol dir que no fomenta la imatge masclista?

La desfilada té relació amb l’estètica de les motos clàssiques. Les noies que hi participen es dediquen professionalment a organitzar aquest espectacle arreu.

tracking