Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Alex Campante

“Un còctel ha de tenir un nom i una història”

17 anys. És el guanyador del concurs de bàrman organitzat pel Lycée Comte de Foix, on s’especialitza en servei a sala. El seu combinat, anomenat ‘Panamà’, va obtenir el primer premi.
Alex Campante

Alex Campante

Alex Campante

Fernando Galindo
Actualitzada 31/05/2016 a les 11:47
Com funciona un concurs de bàrman?
L’objectiu és crear un còctel, una beguda que ha de tenir un nom i una història. Els productes i els seus orígens han d’estar justificats.

Amb quin còctel va guanyar?
Es diu Panamà.

Un país de molta actualitat...
Sí, però no té res a veure amb la corrupció ni res d’això!

Per què el va anomenar així?
Pel canal de Panamà i el bloqueig dels vaixells que hi passen. Jo vaig recrear-ho dins del got, amb un tros de poma que separava la part dels alcohols i la part dels sucs. Aquestes substàncies representaven els dos oceans, que s’uneixen en aquest punt.

Què va fer servir?
En un costat vaig posar-hi cachaça, que ve del Brasil, i curaçao azul. A l’altre costat hi vaig posar suc de taronja, que representa els Estats Units; i suc de pinya, que representa un país tropical com Panamà. I l’espectacle arriba quan treus el tros de poma i es mesclen les dues substàncies.

​Quina vida tindrà el còctel?
Voldria fer-lo servir en el futur. I que ningú me’l copiï abans! També l’enviarem al Javier de las Muelas, un dels cinc millors bàrmans del món, perquè se’l miri, a veure què li sembla.

​Quina és la clau d’un bon còctel?
Sorprendre. Que tingui un aspecte i un gust innovador. I el moment i l’entorn on es pren també és important.

​Quin ha estat el premi del concurs?
L’any que ve seré jurat del concurs, que es tornarà a fer i s’obrirà una categoria per a professionals del país.

Què li agradaria veure-hi?
Noves idees.

On es pot fer un bon còctel a Andorra?
Al Blue Night i el Bar 4 i Tres. Però el còctel no és gaire arrelat a la cultura andorrana.

Què creu que el va fer guanyar?
El professor ens va motivar molt. Ens ensenya que l’hostaleria és un tot, un treball en equip. Ens insisteix que haver estudiat aquí no és per ser un simple cambrer

On es veu quan acabi d’estudiar?
M’atrau molt el món dels vins. És un món tan ampli que per molt que t’hi dediquis moriràs sense saber-ho tot. Amb tot, no descarto el món de la cocteleria.

És gaire difícil fer maridatges?
Una mica, perquè hi ha molts factors que intervenen. Un vi anirà bé amb un plat en funció de l’època de l’any, el lloc on siguis i el menjar, és clar.

Els vins més cars són els més bons?
No. Hi ha vins de trenta o quaranta euros que són molt bons.
  • #1 Jordina
    (31/05/16 14:05)

    Felicitats Àlex. La motivació i la il.lusió han obtingut premi. Ara, cal continuar

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477