Estats Units

El Senat interrogarà el gendre de Trump pels contactes amb Rússia

Jared Kushner es va reunir amb l’ambaixador rus i amb el president d’un banc públic

El Senat interrogarà el gendre de Trump pels contactes amb RússiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’intel·ligència del Senat dels Estats Units vol interrogar el gendre del president Donald Trump, Jared Kushner, per les entrevistes que va mantenir el mes de desembre passat amb diversos representants del govern rus, segons va informar ahir The New York Times. El rotatiu, que citava fonts del govern nord-americà i també del Congrés, va informar que Kushner va mantenir una primera reunió amb l’ambaixador rus a Washington, Sergey I. Kislyak, així com amb el titular d’un banc estatal de desenvolupament, Sergey N. Gorkov.

El Times afirma que el comitè d’intel·ligència del Senat està investigant aquests contactes com a part de les investigacions de les autoritats sobre les interferències russes en les eleccions del 8 de novembre passat.

La primera reunió de Kushner, que ja es coneixia, es va produir a la Torre Trump, en ple procés de transició presidencial, i va estar protagonitzada pel mateix gendre de Trump, l’ambaixador rus i el general retirat Michael Flynn, en aquells moments assessor de seguretat del magnat. Amb l’arribada a la Casa Blanca de Donald Trump, el 20 de gener passat, Flynn va ser designat assessor de seguretat nacional, però va renunciar al lloc el 13 de febrer enmig d’un escàndol per ocultar trobades amb representants del Kremlin.

Després d’aquest primer contacte, Kushner es va reunir amb Gorkov, titular del banc rus Vnesheconombank, i inclòs en una llista de persones sancionades pels Estats Units per l’annexió russa de Crimea i el seu suport als grups armats pro russos d’Ucraïna.

La Casa Blanca tan sols havia reconegut fins ara la reunió entre l’ambaixador rus i Kushner, però la portaveu presidencial, Hope Hicks, ha confirmat ara al diari novaiorquès tots dos contactes, i va restar importància al que va tractar el gendre del llavors president electe. Segons Hicks, Kush­ner s’ha mostrat disposat a parlar amb el comitè d’intel·ligència del Senat, i va recordar que durant la transició presidencial es va reunir amb desenes de representants estrangers. “No està tractant d’ocultar res i vol ser absolutament transparent”, va agregar la portaveu, que també va exercir aquest paper durant la campanya electoral que va portar Trump a la presidència.

Segons The New York Times, els investigadors del Senat volen consultar al gendre de Trump si la reunió amb el banquer rus buscava assegurar finançament per a les reformes d’un edifici a Manhattan propietat del grup immobiliari de la familiar Kushner. Hicks va negar que aquest tema hagi format part de la conversa que va tenir Kushner amb Gorkov, que es va perllongar durant mitja hora, i va descartar també que parlessin sobre la possibilitat que s’aixequessin les sancions imposades al banquer rus.

Millora de les relacions

Sobre la primera trobada amb l’ambaixador rus, Hicks va asse­nyalar que solament buscava explorar la possibilitat de millorar les relacions entre Rússia i els Estats Units, així com avançar en la cooperació entre tots dos països per solucionar conflictes de l’Orient Mitjà.

D’acord amb el rotatiu, Kush­ner serà la persona més propera a Donald Trump que és interrogada per comitès del Congrés o per l’FBI, com a part de les recerques oficials endegades sobre la intervenció russa a les eleccions de novembre.

tracking