Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Homs diu que si hi ha condemnes pel 9-N “serà la fi de l'Estat espanyol”

El portaveu del PDeCAT al Congrés assegura que això passarà perquè es veurà que “la democràcia pot ser castigada amb el Codi Penal”
Homs durant la roda de premsa que va fer ahir, vigília del judici al Suprem.

Homs diu que si hi ha condemnes pel 9-N “serà la fi de l'Estat espanyol”

Homs durant la roda de premsa que va fer ahir, vigília del judici al Suprem.

Agències
Actualitzada 27/02/2017 a les 07:03
El portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, va afirmar ahir que si el procés judicial pel 9-N acaba en condemnes serà “la fi de l’Estat espanyol”, perquè es veurà que “la democràcia pot ser castigada amb el Codi Penal”, i basarà la seva defensa en les “contradiccions” de la fiscalia. La vigília de ser jutjat al Tribunal Suprem espanyol pel seu paper en l’organització de la consulta sobiranista del 9-N del 2014, Homs va comparèixer en roda de premsa per denunciar que el que afrontarà avui és “un judici innegablement polític”.
Homs, que se sent “un mer soldat d’una causa” i està convençut de tenir una “molt sòlida argumentació jurídica” davant de les “contradiccions flagrants” de la fiscalia, va remarcar que ja hi ha una “resposta política” al procés sobiranista, que és un “no a tot” per part de l’Estat espanyol, i una “resposta constitucional”, segons la qual l’Estatut ratificat el 2006 “no cap a la Constitució”.
Segons el portaveu del PDeCAT, la sentència del Suprem serà el “diapasó” que “marcarà el to” de la resposta penal al 9-N, però, ja sigui absolució o condemna, l’Estat “ho té malament”.
Si absolen els acusats, “a ningú se li passarà pel cap dir que no es pot fer un referèndum”, mentre que si hi ha condemnes, el missatge serà que “a l’Estat espanyol la democràcia pot ser castigada amb el Codi Penal”, una cosa “impossible de defensar en un Estat democràtic i de dret”.
“Si hi ha una resposta penal davant d’un procés cívic, democràtic i pacífic, és la fi de l’Estat espanyol. Si ha d’acabar responent per la via penal és que l’Estat espanyol s’ha perdut i ha perdut”, va advertir.
Com ja havia anunciat, Homs va assenyalar que utilitzarà en la seva defensa l’argumentació de la mateixa fiscalia, tant “l’escrit de la junta de fiscals de Catalunya, que va concloure que no hi havia indici de delicte” al 9-N, com les explicacions que li va donar el fiscal en arxivar la seva denúncia contra el govern central per incomplir determinades sentències del Tribunal Constitucional (TC).
“Quan el govern d’Espanya manifestament incompleix sentències del TC no és delicte de cap tipus”, va protestar Homs.
Etiquetes
  • #1 ciutadana
    (27/02/17 20:41)

    Quant mal estant fent a l' estimada Catalunya, aquests politicastres, que megalomanica i perversament, assimilen la seva persona a Catalunya quan se'ls demana la responsabilitat dels seus actes delictius, i tant demagogicament covards q fan recaure sobre els ciutadans catalans la responsabilitat dels seus actes interessats.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts