Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
França

Bayrou descarta presentar-se a les presidencials i dona suport a Macron

El polític centrista proposa una aliança electoral a l’exministre d’Economia, que és acceptada
François Bayrou, durant la roda de premsa que va oferir ahir a la seu del MoDem.

Bayrou descarta presentar-se a les presidencials i dona suport a Macron

François Bayrou, durant la roda de premsa que va oferir ahir a la seu del MoDem.

EFE
Actualitzada 23/02/2017 a les 06:41
Després de mesos d’especulacions, el centrista François Bayrou va anunciar ahir que no serà candidat a la presidència de França –a la qual hauria optat per quarta vegada consecutiva–, “per evitar la dispersió electoral”, i va anunciar que proposaria una aliança al socioliberal Emmanuel Macron, que va ser acceptada.
Bayrou, actual alcalde de Pau i líder del partit MoDem, va assegurar que França “travessa un moment clau” en el qual hi ha “el perill de la victòria de l’extrema dreta, que suposaria un fracàs per al país i l’esquinçament d’Europa”. Per aquest motiu, hi va afegir, “ofereixo una aliança a Macron. Cal canviar les coses de forma urgent. Unim les nostres forces. És un gest d’esperança per al nostre país”, va ressaltar Bayrou, qui va assenyalar que en la situació crítica que viu actualment França és necessari “deixar a un costat les ambicions personals i partidistes”.
El polític centrista va assegurar que imposaria condicions a Macron, que passen per l’adopció de mesures per “moralitzar” la política francesa i per introduir una major proporcionalitat en la vida política del país.
L’exministre no va trigar a acceptar l’aliança proposada pel president del Moviment Demòcrata. “L’aliança proposada per Bayrou gira sobre els valors, les idees, s’inscriu en els passos de reagrupament”, va afirmar qui va ser titular d’Economia amb Hollande.
Bayrou s’havia presentat a les tres últimes eleccions com a alternativa de centre als habituals partits majoritaris. El 2007 va acabar tercer, amb més d’un 18% dels vots, mentre que el 2012 va ocupar la cinquena plaça després d’assolir poc més del 9%.
La seva crida a “unir forces” contrasta amb les crítiques abocades fa pocs mesos contra Macron, a qui va arribar a qualificar de “candidat de les forces dels diners”. Bayrou va destacar que la “confrontació” i la “influència” entre els respectius programes donarà “esperança” als francesos “desorientats”.
Després d’acceptar l’aliança, Macron, a qui els sondejos donen opcions de victòria, podria recaptar un important nombre de vots suplementaris, fet que complicaria la cursa a l’Elisi de Marine Le Pen.

IMPUTADA LA CAP DE GABINET DE LE PEL PEL CAS DELS FONS DE LA UE
Catherine Griset, cap de gabinet de la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, ha estat imputada de manera formal en el marc de les investigacions obertes per la utilització indeguda de fons del Parlament Europeu, en les quals també s’analitza el cas d’un guardaespatlles. Tots dos van acudir ahir al matí a la direcció central de la policia judicial per ser interrogats per les suposades ocupacions fictícies com a assistents de Le Pen a l’Eurocambra. Al final d’aquesta trobada amb la justícia, Griset va ser imputada formalment pel suposat encobriment d’un delicte d’abús de confiança, segons fonts citades per Le Monde. Per la seva banda, el guardaespatlles de Le Pen, Thierry Legier, va quedar en llibertat sense càrrecs.
Etiquetes
  • #2 Administrador
    (23/02/17 18:57)

    estevet va dir..
    Benvolgut, lector. Segons la nova 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans, aquesta paraula ja no porta l'accent diacrític. Gràcies, igualment, per la seva aportació.

    Respondre
  • #1 estevet
    (23/02/17 18:43)

    "dóna", amb accent!

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts