Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
succesos

Els veïns de l'Alt Urgell demanen explicacions a la família de Nadia

Les últimes hores dues investigacions periodístiques apunten que el relat del pare de la nena malalta
és fals
Un grup de veïns d'Organyà després de saber les novetats sobre el cas de la nena malalta.

Els veïns de l'Alt Urgell demanen explicacions a la família de Nadia

Un grup de veïns d'Organyà després de saber les novetats sobre el cas de la nena malalta.

CYNTHIA SANS
Actualitzada 04/12/2016 a les 07:11
    Cynthia Sans Organyà
“Decepció”, “engany”, “surrealisme”, “ràbia”. Són només algunes de les paraules que inundaven ahir els carrers no solament d’Organyà, sinó també de tota la comarca de l’Alt Urgell. Les mateixes que es llegien a les xarxes socials. Els ciutadans no acaben de donar crèdit als fets de les últimes hores, pels quals la història solidària de la petita Nadia Nerea va fer un gir, i dues investigacions periodístiques apunten que el relat del pare és fals. Maria Mascó, veïna d’Organyà, va explicar ahir que “tot el poble, que s’havia bolcat en la causa, està ara commocionat perquè ens han enganyat ben enga-nyats”. “Fa temps que la gent ja tenia la mosca darrere l’orella en veure el nivell de vida que porta la família de la Nadia, sense estar-se de res i vivint en un dels millors xalets de Fígols.”
Ningú dubta que Nadia Nerea estigui malalta. L’alcalde d’Orga-nyà, Celestí Vilà, va explicar que “totes les associacions del poble s’hi havien bolcat i ara se senten dolguts i enganyats, perquè amb els sentiments de la gent no s’hi juga”. Sílvia Pérez, també veïna d’Organyà, és una de les persones que s’havia implicat més en la subhasta a favor de Nadia. “Demanem una explicació perquè ens sentim estafats, voldria creure en ells, però no puc. De moment jo ja he demanat disculpes a totes aquelles persones que havien donat objectes”, va lamentar.
Algunes de les iniciatives que encara estan en marxa ja han decidit donar els beneficis a altres causes. És el cas, per exemple, de l’empresa Demon Tattoo Estudio, a la Seu, que anava a destinar el 50% de la recaptació d’una campanya de liquidació a la Nadia. “Sempre havíem volgut col·laborar amb una bona causa i vam escollir la de la Nadia. Coneixem el pare i ens va commoure, però ara ens hem quedat sense paraules, és tot molt surrealista”, deia ahir el seu responsable.

Investigació policial
Els mossos d’esquadra van informar a TV3 que van obrir una investigació sobre l’origen i el destí de les donacions que van arribar a l’Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistròfia. La investigació es va obrir després que apareguessin informacions que qüestionaven la gestió dels pares dels diners rebuts. De fet, ningú va poder comprovar que el metge que encapçala l’equip que hauria d’operar la Nadia a Houston, el doctor Ed Brown, “vinculat a la NASA i als guanyadors del Nobel de Medicina del 2013”, segons va explicar Fernando Drake Blanco, el pare de la Nadia, existeixi de veritat.
Drake Blanco, el pare de la petita, va penjar ahir un comunicat a la pàgina de Facebook de l’Associació Nadia Nerea per la Tricotiodistròfia i E.R. en el qual es defensa de les acusacions dels últims dies. Diu que viu “una onada d’atacs” i assegura que “tot allò que vaig fer i aconseguir és una realitat”. I continua que “ara ho tindrà més difícil per aconseguir investigacions per a la Nadia i provar-les, encara que estiguin prohibides”, i diu que “a partir d’ara demanaré papers al que li facin a la meva filla, i que encara que vagi en contra d’ella, ho relataré a la seva pàgina”.
La família va assegurar ahir que retornarà l’import de les donacions d’aquelles persones que ho reclamin a través del correu electrònic assnadianerea gmail.com. També van incloure en un comunicat tres documents que certifiquen la discapacitat de la nena, d’un 75%.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts