França

Reubicats en centres d'acollida els més de 1.600 menors de Calais

Els joves són conduïts a 400 espais provisionals de tot el país, en espera d’una resolució sobre la demanda d’asil

Reubicats en centres d'acollida els més de 1.600 menors de CalaisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França va resituar ahir els 1.616 menors no acompanyats que vivien al campament de Calais en diversos centres d’acolliment provisional (CAP), on les autoritats iniciaran els tràmits per saber si els nois joves tenen dret a demanar asil al Regne Unit. En uns 30 autocars noliejats per l’Estat, aquests nois van ser conduïts a algun dels 400 centres repartits per tot França, va informar una font oficial.

A la seva arribada als CAP, els menors, que fugen de països pobres, inestables i en conflicte, com l’Afganistan, el Sudan o Eritrea, seran examinats per les autoritats franceses, que els informaran posteriorment sobre el procediment d’asil. Segons la mateixa font, la majoria dels joves sense companyia d’adults descartarà demanar-lo a França, ja que la seva aspiració és creuar el canal de la Mànega i entrar legalment en territori britànic per unir-se als seus parents.

En aquests casos, el govern francès instarà el britànic perquè aculli aquests nens i adolescents, que l’última setmana havien estat al centre provisional proper al campament de Calais esperant el trasllat.

La situació dels menors de Calais ha creat certa tensió entre París i Londres des que la ministra britànica d’Interior, Amber Rudd, alertés la setmana passada que cap menor podia quedar-se sense recer en territori francès. L’executiu gal va respondre que havia complert amb la seva part, i va instar Londres que assumís els seus compromisos. La gestió de tots dos països en el cas dels menors ha suscitat la censura d’organismes internacionals com l’ONU, que ahir mateix va instar tots dos països a posar remei al més aviat possible a les “greus deficiències” detectades en l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen. D’acord amb Nacions Unides, els menors van haver de refugiar-se en contenidors o dormir a la intempèrie des que es va iniciar el passat 24 d’octubre l’evacuació del campament. Diverses organitzacions no governamentals han alertat també la comunitat internacional sobre el desemparament d’aquests nens i adolescents, la desprotecció dels quals els converteix en carn de canó per a xarxes de prostitució i de tràfic d’òrgans.

SARKOZY S'ANUNCIA COM A A LA "BARRERA" DE LA ULTRADETA

L’expresident francès Nicolas Sarkozy, candidat a les primàries de centredreta per a les eleccions presidencials de la primavera, es va presentar ahir com la “bar­rera” contra l’ultradretà Front Nacional (FN). En declaracions a France Info, Sarkozy va afirmar ser la millor elecció en les primàries per evitar que els votants de la dreta passin a “engrandir el Front Nacional”. Així, va ressaltar que “a tots els països on la dreta no ha assumit el seu corpus d’idees, això s’ha traduït en una catàstrofe”, i va esmentar el cas d’Àustria, on el candidat d’extrema dreta té probabilitats de vèncer el 4 de de­sembre. Sarkozy parteix amb desavantatge en les primàries enfront del seu principal contrincant, l’exprimer ministre Alain Juppé.

tracking