TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Espanya

La gestora i els parlamentaris del PSOE, favorables a abstenir-se

Javier Fernández aposta per aquesta opció i demana al grup al Congrés que l’acati si l’acaba acordant el Comitè Federal diumenge

La gestora i els parlamentaris del PSOE, favorables a abstenir-seEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, i els parlamentaris socialistes van expressar ahir el seu suport que el partit s’abstingui en la investidura de Mariano Rajoy, i van demanar als diputats que acatin aquesta opció si finalment és la que acorda el Comitè Federal diumenge que ve. La posició de Fernández i de bona part dels diputats i senadors del PSOE que van intervenir en la reunió del grup socialista en el Senat aplana el camí perquè el màxim òrgan del partit revoqui el no a Rajoy amb la finalitat d’evitar noves eleccions.

El líder del PSC, Miquel Iceta, va insistir en una reunió posterior amb Fernández que els socialistes catalans votaran en contra, mentre que altres càrrecs afins a Pedro Sánchez, com César Luena i Adriana Llastra, van compartir aquesta posició, però anticipant que respectaran la disciplina de vot si es facilita el govern a Rajoy.

Un dia després que el PSOE andalús defensés obertament l’abstenció, Fernández també va venir a dir que aquesta via seria la més convenient, ja que unes noves eleccions permetrien al PP tenir una majoria més àmplia. “Dir que hi ha una alternativa és la fulla de parra per ocultar que el que hi ha és una disjuntiva. El que hi ha és una elecció entre abstenció o eleccions. Això és el que hi ha”, va assegurar el president de la gestora davant el grup socialista.

Fernández va admetre que la tessitura del PSOE suposa moure’s “en el terreny del mal menor”, perquè “cap de les dues solucions és bona” per al partit, si bé va matisar que “abstenir-se no és donar suport al PP. El president de la gestora també va defensar que el PSOE celebri un “congrés de reconstrucció”, en el qual els socialistes hauran de reparar “discurs, projecte, idees i lideratges”.

La posició del president asturià sobre l’abstenció va ser confirmada per la gairebé totalitat de diputats i senadors que van intervenir. El basc Eduardo Madina es va mostrar partidari que s’abstinguin únicament els onze diputats necessaris perquè Rajoy sigui investit, mentre que Margarita Robles, Odón Elorza i Marc Lamuà van ser els tres únics diputats que van defensar votar en contra de Rajoy. Altres partidaris de Pedro Sánchez –que no va assistir a la trobada– no van poder prendre la paraula per falta de temps.

EL CONGRÉS REPROVA EL MINISTRE FERNÁNDEZ DÍAZ

La comissió d’Interior del Congrés dels Diputats va reprovar ahir al ministre Jorge Fernández Díaz. Ho va fer amb el suport de tots els grups excepte el PP. La reprovació retreu al ministre “les seves funcions i actituds antidemocràtiques” i la “manca d’ètica política” en les seves actuacions “en contra dels que pensen diferent”, en referència a les converses gravades amb l’exdirector de l’oficina antifrau catalana, Daniel de Alfonso. El titular d’Interior en funcions va defensar la legalitat de la trobada i en declaracions als mitjans va dir que el preocupa que “ara que es parla de regeneració, cap partit hagi condemnat que unes gravacions il·legals de fa dos anys s’hagin difós per fascicles durant tota la campanya del 26-J”.

tracking