Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
França

Milers de persones marxen a París contra el matrimoni homosexual

Els organitzadors, que asseguren que van reunir 200.000 persones, pretenen influir en els candidats a les presidencials del 2017
Un moment de la manifestació a la capital francesa.

Milers de persones marxen a París contra el matrimoni homosexual

Un moment de la manifestació a la capital francesa.

Agències
Actualitzada 17/10/2016 a les 07:21
Milers de persones, unes 200.000, segons els organitzadors i 24.000, segons les autoritats, es van manifestar ahir a París per demanar la derogació de la llei de 2013 que autoritza el matrimoni entre persones del mateix sexe, amb l’objectiu que les seves reivindicacions influeixin en la propera campanya electoral per a les eleccions presidencials a la República francesa.
La manifestació, convocada pel grup Manif pour Tous (Tots a manifestar-se), es va convocar en un moment en el qual el centre i la dreta francesos estan immersos en les primàries per elegir el seu candidat a les eleccions presidencials de l’any que ve, i quan cap dels possibles aspirants ha posat sobre la taula la possibilitat de derogar la llei que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe.
Només un dels candidats de les primàries conservadores, el democratacristià Jean-Frédéric Poisson, el que menys intenció de vot recapta segons les enquestes, és partidari de posar fi a aquesta llei.
A París també hi va haver ahir protestes contra l’ús de tècniques de reproducció assistida i els ventres de lloguer perquè persones del mateix sexe puguin tenir nadons. La reproducció assistida es permet a França només per a les parelles heterosexuals infèrtils, mentre que la maternitat subrogada està prohibida per a qualsevol persona.
El grup que va organitzar la marxa a la capital francesa promou el model de família tradicional de pare i mare, i té com a principal objectiu influir en el debat abans de l’elecció presidencial de l’any entrant.
D’altra banda, un petit grup de dones de l’organització feminista Femen –conegudes per realitzar protestes amb el tors nu– es va presentar breument durant la marxa per denunciar l’homofòbia. La policia es va encarregar de retirar la mitja dotzena de manifestants i no es va viure cap tipus d’aldarull en una manifestació que es va desenvolupar sense incidents.
La llei aprovada el 2013 per l’executiu socialista que permet el matrimoni gai va exposar profundes divisions en la societat francesa, causant enormes mobilitzacions públiques a favor i en contra d’aquestes unions.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477