Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Política

Reelecció d'Iceta com a primer secretari dels socialistes catalans

Guanya les primàries del PSC amb el 54,1% dels vots i s’imposa a la candidata renovadora Núria Parlon, que n’obté el 46,8%
Miquel Iceta i Núria Parlon després de conèixer el resultat de les primàries.

Reelecció d'Iceta com a primer secretari dels socialistes catalans

Miquel Iceta i Núria Parlon després de conèixer el resultat de les primàries.

AGÈNCIES
Actualitzada 16/10/2016 a les 07:21
Miquel Iceta va ser reelegit ahir primer secretari del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a les eleccions primàries del partit, en aconseguir el 54,14 per cent dels vots dels militants (4.889 paperetes) i imposar-se així a l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Núria Parlon, que en va sumar el 46,86 per cent (4.142 votst). Un total de 17.935 militants del PSC i de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) estaven cridats a votar en els 135 punts de votació habilitats a tot Catalunya. Del total del cens, 698 persones havien sol·licitat votar telemàticament.
En la seva intervenció un cop conegut el resultat a la seu del partit i entre aplaudiments als dos candidats per part d’un centenar de militants i dirigents socialistes, Iceta va aprofitar les primàries per referir-se a la situació que viu el PSOE i la possible abstenció en la votació a la investidura com a president del govern espanyol de Mariano Rajoy (PP). “Un missatge clar als companys del PSOE: escoltar la militància és bo. Ser coherents amb la posició política és bo. Hem de trobar entre tots la manera de no decebre milions de socialistes que ens miren”, va dir.
Uns militants i votants socialistes que “probablement van quedar decebuts per la imatge del comitè federal, però no han de quedar decebuts per les decisions que prengui tot el PSOE per proporcionar al més aviat possible un govern socialista i no ser crossa d’un govern conservador”, hi va afegir.
Segons la seva opinió, “defensar aquestes idees respon a la voluntat amplíssimament majoritària de la militància i dels electors”, va recalcar Iceta, que va ressaltar que, amb les primàries del PSC es demostra que aquest partit “està viu, en peu, fort i unit, i que és capaç de vèncer les batalles que tenim i les que vindran”. Iceta va asseverar que “ni un minut abans ni un minut després hi haurà en el nostre partit cap ferida. No hi haurà parlonistes ni icetistes, hi haurà socialistes”.
En aquest sentit, va voler fer “un reconeixement” i “una abraçada” a Parlon, el seu equip, la seva gent i els seus votants, per l’esperança que ha aixecat al PSC per fer un PSC millor. “Hem demostrat que som un gran partit i li ho devem especialment a ella.”

PEDRO SÁNCHEZ ELOGIA L'APOSTA PER "DONAR VOT ALS MILITANTS"
L’exsecretari general del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) i diputat al Congrés dels Diputats, Pedro Sánchez, va felicitar ahir al vespre el reelegit primer secretari del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Miquel Iceta, i la seva defensa del vot dels militants.
En el seu compte personal de Twitter, Sánchez va felicitar-los tots dos per “l’exemplar exercici democràtic” de les primàries del PSC. “Avui i sempre defensarem el vot dels militants”, conclou el missatge del socialista.
Cal recordar que Pedro Sánchez era partidari de donar vot als militants del PSOE perquè decidissin la posició dels diputats de la formació en la investidura de Mariano Rajoy com a president espanyol. Era partidari del no al popular.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477