TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Colòmbia

El govern i les FARC es refermen en la treva tot i el 'no' a l'acord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la molt ajustada i inesperada victòria del no a l’acord de pau entre el govern colombià i les FARC en el referèndum de diumenge –50,21% dels vots enfront del 49,78% del sí, amb una participació de tan sols el 37,2%–, el cap de la guerrilla, Timoleón Jiménez, Timochenko, va subratllar ahir que les FARC segueixen compromeses amb la treva bilateral, i va advertir que el referèndum “no té efecte jurídic” sobre l’acord, sinó que té efecte “polític”.

Al seu torn, el president colombià, Juan Manuel Santos, va manifestar que malgrat el revés sofert, conserva “intactes” les seves facultats i la seva “obligació per mantenir l’ordre públic i per buscar i negociar la pau”. A més, va subratllar que “el cessament al foc i d’hostilitats bilateral i definitiu” que va entrar en vigor el 29 d’agost amb les FARC “segueix vigent, i seguirà vigent”.

El cap negociador del govern, Humberto de la Calle, va presentar la dimissió al president Santos, que no es va pronunciar al respecte.

tracking