Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Espanya

Sánchez no cedeix i respon als crítics avançant el congrés al novembre

El sector lleial al secretari general es reuneix per constatar que controla el partit, descartar una gestora i mantenir les primàries el 23 d’octubre
Periodistes a les portes de la seu del PSOE, on ahir es va reunir l'executiva del partit.

Sánchez no cedeix i respon als crítics avançant el congrés al novembre

Periodistes a les portes de la seu del PSOE, on ahir es va reunir l'executiva del partit.

Efe
Actualitzada 30/09/2016 a les 06:48
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va proposar ahir avançar al novembre el congrés federal, mantenint les primàries el 23 d’octubre, com a resposta a la reacció dels crítics d’intentar que el comitè federal aprovi demà una gestora que agafi les regnes del partit. L’executiva que roman lleial a Sánchez es va reunir a la seu de Ferraz per constatar que segueix controlant la formació i proposar al màxim òrgan que aprovi el calendari del congrés extraordinari, el 12 i 13 de novembre, tres setmanes abans del previst abans d’esclatar la rebel·lió. El pla de Sánchez xoca amb les pretensions de la presidenta andalusa, Susana Díaz, qui va advocar perquè l’assemblea es faci quan hi hagi govern: “ara toca Espanya, i després el PSOE”.
Davant el pols, Sánchez va voler prendre la iniciativa després de l’intent dels crítics de controlar el partit de la mà de la dirigent sevillana Verónica Pérez, persona de confiança de Díaz. “En aquest moment, l’única autoritat al PSOE, els agradi o no, sóc jo, perquè em van triar al comitè federal”, va proclamar Pérez.
També va intentar sense èxit convocar la Comissió Federal d’Ètica i Garanties, l’òrgan arbitral encarregat de dirimir conflictes, on els detractors tenen majoria. Fer­raz va frenar la maniobra ja que va considerar “nul·la” la convocatòria, si bé els vocals crítics van donar 24 hores de termini perquè se celebri la reunió o emetran un dictamen per compte propi.
Els crítics insisteixen que la dimissió de 17 membres de l’executiva suposa la seva dissolució, per la qual cosa una gestora ha de dirigir el partit. Sánchez va replicar congregant als membres lleials, i la direcció va al·legar que els estatuts avalen que segueixi tutelant la formació.
Susana Díaz va fer una demostració de força reunint el comitè director del PSOE andalús, i va retreure a Sánchez que li exigís que aclareixi si està al “bàndol” de l’abstenció, com Felipe González. “Al PSOE no hi ha bàndols, ni el PSOE és una banda. Tots sabem per què estem aquí i què volem defensar”, va afirmar, afegint que ajudarà a “cosir, a unir, a restablir la fraternitat” al partit. Amb tot, va avisar que els militants no perdonaran “que s’hagin posat els interessos personals per sobre dels del PSOE”.

PUIGDEMONT REP LA CONFIANÇA DE LA CUP PERÒ NO AVAL PER ALS COMPTES
El Parlament català va renovar ahir la confiança en el president Carles Puigdemont, que va rebre l’aval de Junts pel Sí i la CUP, encara que no va poder arrencar el compromís dels anticapitalistes per aprovar els pressupostos del 2017. Després que dimecres avancés el nou full de ruta cap a la independència, que passa per un referèndum d’aquí a un any, Puigdemont va rebre el suport dels 72 diputats de JxSí i la CUP, enfront dels 63 vots en contra de C’s, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PPC. El referèndum que es va comprometre a convocar, amb o sense l’aval de l’Estat, va rebre l’adhesió de la CUP i va obrir vies de col·laboració amb CSQP, el portaveu de la qual, Lluís Rabell, va mostrar la predisposició a explorar “aliances”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477