Egipte

Almenys 43 morts en el naufragi d'un vaixell amb 600 immigrants

Els equips de rescat aconsegueixen salvar 150 persones però les autoritats alerten que l’elevat nombre de desapareguts pot fer disparar la xifra de víctimes

Almenys 43 morts en el naufragi d'un vaixell amb 600 immigrantsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 43 persones van morir ahir després del naufragi d’una embarcació amb uns 600 immigrants a bord, mentre navegava davant de les costes d’Egipte. Aquest és l’últim balanç ofert ahir al vespre per les autoritats, que van advertir que les xifres podrien augmentar, ja que encara hi havia centenars de desapareguts.

Els fets van tenir lloc a pocs quilòmetres de Burg Rashid, una localitat a la província de Beheira. Es va confirmar la recuperació d’almenys 31 cossos, entre els quals el d’un nen, però un periodista de Reuters va presenciar el trasllat de 12 cadàvers més.

Els equips de rescat van poder treure de l’aigua 150 persones amb vida, segons les autoritats, que van precisar que a bord del vaixell viatjaven immigrants de nacionalitats egípcia, siriana, sudanesa i eritrea. Ahir encara no es va poder determinar amb certesa cap on es dirigia l’embarcació, encara que les autoritats sospiten que s’encaminava cap a Itàlia. Sí que es va confirmar, en canvi, que havia sortit d’algun punt proper, i poc poblat, a la zona del delta del Nil.

“La informació inicial indica que el vaixell es va enfonsar perquè transportava més persones de la seva capacitat. La nau va escorar i els immigrants van caure a l’aigua”, va explicar un responsable de seguretat a Beheira a l’agència Reuters.

A Burg Rashid, nombroses persones es van amuntegar esperant informació dels seus éssers estimats. “No em mouré d’aquí fins que vegi en Mohamed”, va proclamar Ratiba Ghonim, que buscava el seu germà de 16 anys.

El primer ministre egipci, Sherif Ismail, va prometre que el govern farà tot el possible per recuperar les víctimes d’aquest naufragi, i que jutjarà els seus responsables.

Segons l’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), des d’inici d’any més de 300.000 immigrants i refugiats han arribat a Europa després de travessar el Mediterrani. Aquest dimarts, l’agència de l’ONU va advertir que el 2016 podria convertir-se en l’any més mortífer fins a la data.

tracking