Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Espanya

El PP busca el suport del PNB i C's rebutja “privilegis” als nacionalistes

C’s avisa els populars que no poden arribar a acords amb partits “incompatibles” amb les línies mestres del seu propi pacte
Els equips negociadors de PP i Ciutadans, ahir en plena reunió.

El PP busca el suport del PNB i C's rebutja “privilegis” als nacionalistes

Els equips negociadors de PP i Ciutadans, ahir en plena reunió.

EFE
Actualitzada 24/08/2016 a les 06:57
El PP, que continua negociant un pacte amb Ciutadans, va fer ahir una crida al PNB perquè permeti la investidura de Mariano Rajoy, però el partit de Rivera va advertir que no acceptarà que s’atorguin privilegis als nacionalistes.
El president del PP basc i candidat a lehendakari, Alfonso Alonso, va emplaçar el PNB a demostrar que aposta per l’estabilitat sortint del “front del no” a la investidura demanant-li que “no bloquegi” el país. Però la dirigent catalana de C’s, Inés Arrimadas, va indicar que les converses han de ser entre partits constitucionalistes i que no acceptarà que es busqui l’abstenció del PNB o de CDC “a canvi d’alguna cosa, de mirar cap a un altre costat” o de “privilegis”. Igualment, el sotssecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va advertir que el PP no pot arribar a acords amb partits que siguin “incompatibles” amb el que signin, si es dóna el cas, les dues formacions.
Mentre segueixen aparcades per al final de la negociació les qüestions que suposen algun escull –els models de contractació i les quotes d’autònoms–, en les darreres hores han sorgit altres diferències, com la renda de subsistència que demana Ciutadans, que el PP vol estudiar. C’s també creu que pot haver-hi “fricció” en la lluita contra el frau, va explicar Villegas. El partit taronja vol recuperar els diners que es van perdonar en l’amnistia fiscal, el que “es va cobrar de menys”, que la formació quantifica en 2.800 milions i que segons Villegas es podria destinar a polítiques socials.

“Moderadament optimista”
Malgrat les diferències, el vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo va subratllar que el seu partit és “moderadament optimista” davant la possibilitat d’aconseguir un acord global i va tornar a assegurar que no hi ha cap diferència “insalvable”. El representant popular va advertir que si es tanca l’acord amb Ciutadans i Coalició Canària–amb la qual es reuneix demà–, Rajoy acudirà com a candidat amb el vot de 170 diputats, una xifra “rellevant” per demanar a la resta de formacions que permetin la investidura.
A un dia per abordar un dels capítols més delicats de la negociació, el de la lluita contra la cor­rupció, la vista estava posada ahir en el cas del diputat popular per Castelló Oscar Clavell, investigat per autoritzar, quan era alcalde de Vall d’Uixó, el pagament de 700.000 euros en factures malgrat l’oposició dels funcionaris. Encara que en les condicions que va posar C’s estava la que els càrrecs imputats deixin el seu lloc, Villegas va admetre que cal estudiar cada cas perquè “no és el mateix ficar la pota que ficar la mà a la caixa”. Maillo va agrair aquesta postura i va subratllar que el de Clavell és un cas de “prevaricació administrativa”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477