Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
França

Sarkozy anuncia la candidatura per a les eleccions presidencials del 2017

L’expresident gal i líder d’Els Republicans confirma la decisió a través de les xarxes socials
L'expresident francès Nicolas Sarkozy en una imatge d'arxiu.

Sarkozy anuncia la candidatura per a les eleccions presidencials del 2017

L'expresident francès Nicolas Sarkozy en una imatge d'arxiu.

Efe
Actualitzada 23/08/2016 a les 07:06
L’expresident francès Nicolas Sarkozy va oficialitzar ahir la seva candidatura a les eleccions presidencials del 2017 amb l’anunci d’un nou llibre, Tout pour la France, on afirma sentir-se amb forces per tornar. La confirmació del que era un secret de domini públic va tenir lloc a través dels seus comptes oficials de Twitter i Facebook.
“He decidit ser candidat a les presidencials del 2017. França exigeix que se li doni tot. Sento que tinc la força per lliurar aquesta batalla en un moment tan turmentat de la nostra història”, va indicar a les xarxes el fins ara líder del partit Els Republicans, que ja ha deixat aquest càrrec per ajustar-se als seus estatuts. Sarkozy, de 61 anys, tenia de termini fins a dijous que ve per presentar-se com a candidat a les primàries de la seva formació, que se celebraran els propers 20 i 27 de novembre i compten de moment amb dotze aspirants més. Aquesta llista podria ser finalment molt més reduïda atès que cada candidatura ha de ser comptar amb el suport d’altres 250 càrrecs electes, inclosos 20 parlamentaris, i 2.500 militants.
La veritat, la identitat, la competitivitat, l’autoritat i la llibertat són els eixos en els quals afirma Sarkozy que basarà la seva campanya, convençut que els propers cinc anys seran “els de tots els perills, però també els de totes les esperances”. En una entrevista concedida a mitjan aquest mes a la revista Valeurs Actuelles, ja havia avançat la intenció d’endurir les mesures de seguretat i la resposta penal cap a les persones vinculades amb el jihadisme, al·legant que la situació actual és “insuportable” i el país no ha de recular en cap aspecte.
El principal obstacle de Sarkozy en la cursa cap a l’Elisi és al seu propi camp: l’exprimer ministre conservador Alain Juppé, al que els sondejos perfilen com a favorit. D’altra banda, les imputacions per corrupció i tràfic d’influències i pel presumpte finançament irregular de la seva anterior campanya són altres qüestions que, depenent de l’evolució del calendari judicial, podrien llastrar les perspectives de victòria de l’exmandatari.
Etiquetes
  • #1 Nothing new under the sun.
    (23/08/16 16:16)

    Això es diu "canvi de torn", la qüestió principal és poder perpetuar el poder, res es canvia i si es canvia alguna cosa és per assegura el poder establert.El vot no serveix per a res en una dictocrácia camuflada de democràcia, ja no es governa per al ciutadà, es governa per als mercats financers.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477