Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Orient Mitjà

L'autor de l'atemptat a Turquia que causa almenys 51 morts és un menor

Es desconeix si el noi va detonar la bomba ell mateix o ho va fer una altra persona amb un control remot
Una ambulància que trasllada a un hospital un dels ferits de l'atac suïcida.

L'autor de l'atemptat a Turquia que causa almenys 51 morts és un menor

Una ambulància que trasllada a un hospital un dels ferits de l'atac suïcida.

Efe
Actualitzada 22/08/2016 a les 07:12
Un noi d’entre 12 i 14 anys seria l’autor d’un atemptat a Turquia que va deixar com a mínim 51 morts i 94 ferits, segons va confirmar ahir el president otomà, Recep Tayyip Erdogan.
La nit de dissabte a diumenge es va perpetrar un atac suïcida en un casament kurd a la localitat de Gaziantep, a l’extrem sud del país. La massacre “la va cometre un atacant suïcida d’entre 12 i 14 anys, que es va fer detonar o va ser detonat”, va dir el mandatari en declaracions que es van transmetre ahir en directe per la cadena NTV.
“Els primers indicis de què disposen els nostres organismes de seguretat apunten Daesh com a autor de l’atac (el grup jihadista Estat Islàmic)”, va afegir Erdogan.
De moment, aquesta agressió ha deixat un balanç de 51 morts, així com de 94 ferits, dels quals 69 encara segueixen sota tractament hospitalari. A més, d’aquests, un total de disset es troben en un estat greu, segons va precisar el mandatari.
“És cert que últimament s’ha parlat que Daesh tenia aquesta estructura o posició a Gaziantep. S’han realitzat i es realitzen diverses operacions intenses, i per descomptat ara les nostres forces de seguretat continuaran amb un treball encara molt més intens”, va destacar el president turc.
“Per a nosaltres no canvia res d’on procedeix el terror”, va subratllar Erdogan en al·lusió al ter­rorisme d’extremistes kurds del proscrit Partit de Treballadors de Kurdistan (PKK) o seguidors del predicador Fethullah Gülen.
“Pot ser el terror de la Fetus (la confraria gülenista), del PKK, del Daesh o de PYD-YPG (les milícies kurdes) a l’altre costat de la frontera siriana: per a nosaltres tots són organitzacions terroristes”, va insistir el president otomà.
Per la seva part, el partit de l’esquerra prokurda HDP, tercer del Parlament de Turquia, va confirmar ahir a la matinada que els nuvis que celebraven el seu enllaç en el moment que va succeir l’atac eren membres d’aquesta formació política, que ha estat blanc de diversos atacs del Daesh durant l’últim any.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477