França

Una ciutat de l'illa de Còrsega se suma a la prohibició del 'burkini'

L’alcaldia de Sisco, prop de la capital corsa, anuncia la mesura motivada per uns aldarulls en una platja entre unes famílies magrebines i veïns de la localitat

Una ciutat de l'illa de Còrsega se suma a la prohibició del 'burkini'Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Sisco, prop de la capital de Còrsega, Bastia, va anunciar ahir la prohibició del burkini a les seves platges. Aquesta decisió va ser presa arran d’uns incidents violents que es van produir durant el cap de setmana en què unes famílies magrebines i uns veïns de la ciutat es van veure involucrats en una cala. La fiscalia de Bastia va obrir una investigació per clarificar les causes de la disputa, la qual va crear un fort clima de crispació a l’illa durant el cap de setmana.

Els testimonis que recull el diari Le Monde van indicar que tres famílies d’origen magrebí es van dirigir en una cala de Sisco, entre les quals hi havia les dones amb el burkini, el banyador que cobreix des del turmell fins al cap. Allà hi havia un turista de 40 anys que prenia fotos i un dels homes de les famílies el va acusar de captar una imatge de la seva dona. Un grup d’adolescents que va presenciar l’escena va enregistrar-ho i va ser quan l’home es va dirigir a un dels nois, a qui li va donar un cop de puny. Els joves van avisar els veïns i de seguida es van presentar a la platja unes 40 persones. Tot plegat va provocar cinc ferits, entre els quals hi havia una dona embarassada, malgrat que tots ells ja havien estat donats d’alta el diumenge a la nit. En els aldarulls, els veïns van incendiar els cotxes de les famílies d’origen magrebí i van ser necessaris uns 100 efectius de seguretat per posar ordre.

El diumenge, unes 500 persones es van manifestar a la capital de Còrsega per denunciar la violència amb el lema “a les armes, els demostrarem que som a casa”. La multitud es va dirigir al barri Lupino, on les famílies magrebines dels aldarulls van dir que vivien. Les forces de seguretat van bloquejar l’entrada al lloc. Sisco és la tercera localitat francesa que prohibeix els burkini, després que la setmana passada ho fessin Cannes i una població de la Costa Blava. La Lliga dels Drets Humans i el Col·lectiu contra la islamofòbia a França ja van indicar el mateix dia que portarien als tribunals la decisió contra el banyador.

tracking