Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Política

Les polèmiques de Trump amplien l'avantatge de Clinton als sondejos

La demòcrata guanyaria estats clau com Virgínia o Colorado, segons ‘The Wall Street Journal’ i la CNN
La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, en un acte de campanya.

Les polèmiques de Trump amplien l'avantatge de Clinton als sondejos

La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, en un acte de campanya.

Agències
Actualitzada 13/08/2016 a les 07:13
El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va començar la setmana disposat a canviar el to de la seva campanya amb un discurs econòmic, però abans d’acabar-la segueix amb problemes per les diferents declaracions que ha realitzat sobre la seva rival, Hillary Clinton, i el president dels Estats Units, Barack Obama, fets que l’han anat perjudicant cada vegada més.
Així ho van destacar els darrers sondejos de The Wall Street Journal i la CNN, que situaven Clinton amb un ampli avantatge sobre Trump en tres estats clau per guanyar les eleccions del novembre. Aquests eren Colorado, Carolina del Nord i Virgínia i, a més, en liderava un altre d’important com és Florida per cinc punts.
Tot i que el magnat no va començar malament la setmana, amb l’anunci de la “major revolució fiscal” des de Ronald Reagan decantant-se per les reduccions fiscals en cas de ser escollit president, l’ha acabada amb notes molt baixes a les enquestes i també comentaris negatius dins el propi partit. Les paraules confuses en què demanava als amants de les armes de fer quelcom per aturar Clinton i les acusacions sobre Obama i la candidata demòcrata de “fundar” Estat Islàmic han estat, en gran part, causants de la baixada en intenció de vot per a Trump. Tot i recalcar les acusacions en més d’una ocasió, el republicà va haver d’escriure a Twitter que no ho deia seriosament: “La decadent CNN informa amb tanta serietat que he dit que el president Obama i Clinton són els fundadors d’Estat Islàmic. Què no hi veuen el sarcasme?” A més a més, va prosseguir qüestionant-se “quan els mitjans deshonestos informaran dels fets?”.
A banda dels sondejos, el multimilionari també té alguns problemes dins el propi partit. Ahir es va conèixer l’existència d’una carta signada per 70 republicans que asseguren que la figura de Trump és una “amenaça” en convertir les eleccions del novembre en una “victòria aclaparadora” dels demòcrates. En aquesta carta, els 70 membres signants demanen al comitè nacional republicà (RNC) que talli el finançament de la campanya de Trump per centrar-se a mantenir en els comicis la majoria al Senat i a la Cambra de Representants que actualment tenen.

CLINTON DIVULGA LES ÚLTIMES DECLARACIONS DE LA RENDA
La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, va publicar ahir els seus últims 10 anys de declaracions de la renda i va instar que el seu rival republicà, Donald Trump, fes el mateix si no té “res a amagar”. En aquestes, s’observava que entre el 2007 i el 2014 Clinton havia pagat aproximadament 57 milions de dòlars per a un total d’ingressos de 140 milions. La majoria dels ingressos es van produir després d’abandonar el seu càrrec de secretària d’Estat, principalment a través de la participació en conferències per les quals cobrava 250.000 dòlars per compareixença. A més, tant Clinton com el seu escollit per a la vicepresidència, Tim Kaine, van destinar l’any passat un 9,8% dels seus ingressos a caritat.
Etiquetes
  • #1 Victor
    (13/08/16 08:23)

    Da igual votar a la derecha o a la izquierda, a republicanos y demócratas la politica tal como la conocíamos a cambiado de manos.Quien va a dirigir el mundo a partir de ahora son las corporaciones multinacionales, los sectores financieros. Eso es el mundialismo o la globalizacion, a traves del libre comercio (libre saqueo), las multinacionales han arruinado a la pequeña empresa y al comerciante para conseguir un monopolio total que se llama empresa mundial S.A.Bienvenidos a la neo política virtual basura del siglo xxi,se trata simplemente de tener distraído al rebaño de borregos.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477