Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Política

Trump acusa Obama i Clinton de ser els “fundadors” d'Estat Islàmic

El candidat republicà a la presidència dels EUA protagonitza unes noves declaracions polèmiques en un míting a Florida
Donald Trump mostrant un cartell amb dades del deute nord-americà dels últims anys.

Trump acusa Obama i Clinton de ser els “fundadors” d'Estat Islàmic

Donald Trump mostrant un cartell amb dades del deute nord-americà dels últims anys.

Agències
Actualitzada 12/08/2016 a les 07:28
El candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar durant la matinada passada en un míting de campanya que el president nord-americà, Barack Obama, és el “fundador” d’Estat Islàmic i que la candidata demòcrata, Hillary Clinton, és la “cofundadora” del grup terrorista.
En un discurs realitzat davant els seus seguidors a Florida, a més d’acusar directament Obama de crear l’ISIS, Trump va comentar que el grup li rendeix honors. “Ell és el fundador d’EI. És el fundador”, va remarcar el magnat multimilionari. “Jo diria que la cofundadora és la deshonesta Hillary Clinton”, va continuar.
La resposta per part de la candidata demòcrata a la Casa Blanca no es va fer esperar. “No, Barack Obama no és el fundador d’ISIS”, va replicar Clinton a través del seu compte de Twitter. “Qualsevol que estigui disposat a caure tan baix i amb tanta freqüència mai hauria de poder servir com el nostre comandant en cap”, hi va afegir. Tot i la resposta, Trump va reiterar ahir al matí les acusacions sobre Obama en una entrevista per a l’NBC. “La forma en què va retirar les nostres tropes”, va comentar, amb referència al replegament de l’Iraq, per justificar l’acusació. “No hauríem d’haver-hi anat. Jo estava en contra de la guerra d’Iraq”, va dir.
Aquestes polèmiques declaracions se sumen a la llarga llista de les realitzades pel magnat al llarg de la campanya. Les darreres es van produir només unes hores abans i que a més van provocar una gran polèmica a les xarxes. Trump havia animat els amants de les armes a impedir que Clinton es converteixi en presidenta. Aquestes declaracions van ser interpretades pel Partit Demòcrata com una invitació a disparar contra l’exsecretària d’Estat nord-americana. Amb relació a aquestes acusacions, Clinton va recordar que “les paraules poden tenir conseqüències molt grans” i va acusar Trump de “passar-se de la ralla”. A més, va refermar-se que “Trump no té el temperament per ser president dels EUA”. Obama, per la seva part, ahir encara no havia respost.
Etiquetes
  • #2 Ferran Perez
    (12/08/16 19:34)

    Divide et impera: sera que la Clinton no agita socialment! La gran diferencia es que la Clinton es una criminal i el Trump no! Lobotomitzat? 

    Respondre
  • #1 "Divide et impera"
    (12/08/16 16:54)

    Aixi es i serà la politica del segle XXI,agitadors socials com Trump portaran a les mases lobotmitzades,confusas i sense criteri a un mar de confusió i manipulació mediàtica,fomentant l'odi i el estat de schok.El que busquen les masses nord-americanes és posar-se les ulleres 3 - D per veure l'espectacle de la neopolítica. Les masses actuals no es presenten a Versalles demanant el cap de la reina, sinó que fan presència com a mers espectadors mitjançant les cookies dels seus navegadors i el comptador de visites a Youtube.Estem a la fi d'una civilizació en decadència moral,social i econòmica i tenim els polítics propis d'aquesta època. 

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477