TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Estats Units

Trump promet “la major revolució fiscal des de Ronald Reagan”

El candidat republicà explica les mesures econòmiques del seu programa, amb “rebaixes importants per a la classe mitjana”

Trump promet “la major revolució fiscal des de Ronald Reagan”Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat republicà a la presidència als Estats Units de les eleccions de novembre, Donald Trump, va presentar ahir les mesures econòmiques que prendria en cas de ser escollit cap d’Estat. El multimilionari va prometre “la major revolució fiscal al país des de l’expresident Ronald Reagan”, que va governar entre el 1981 i el 1989. Trump va indicar que hi hauria una important rebaixa impositiva, i també va tornar a tenir paraules per a la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, a qui va qualificar com la “candidata del passat”.

En un discurs al Club Econòmic de Detroit, el magnat va anunciar un pla econòmic que inclou “rebaixes d’impostos per a la classe mitjana” i “retallades massives”de les regulacions federals, i va insistir en la intenció de renegociar els acords comercials internacionals subscrits pels Estats Units. En aquest sentit, va criticar les polítiques econòmiques de Clinton com una continuació de les del president Barack Obama, que “inclinen el camp de joc a favor d’altres països a la nostra costa”, i va lamentar que “haguem començat a reconstruir altres països abans que el nostre”, citant Detroit i el centre de la indústria automobilística nord-americana com a exemple. “Tinc un objectiu fonamental, vull que els treballs i la riquesa es quedin als Estats Units”, va assegurar Trump en l’exposició.

Tot plegat es va produir el mateix dia que els mitjans nord-americans es feien ressò de la candidatura independent a la Casa Blanca d’un exagent de la CIA i exdirector general de la conferència republicana a la Cambra de Representants, Evan McMullin. La intenció és la d’oferir una alternativa conservadora a la de Donald Trump. Segons la cadena de televisió nord-americana MSNBC, McMullin compta amb un suport elevat entre el Partit Republicà que rebutja les idees polèmiques de Trump. “Mai és massa tard per fer el correcte”, indicava l’exagent de la CIA en un missatge a Twitter confirmant la seva candidatura i fent referència al poc marge de temps que té per fer campanya.

tracking