Estats Units

Clinton amplia el seu avantatge a la cursa cap a la Casa Blanca

La candidata demòcrata a la presidència supera en vuit punts el republicà després de les convencions dels dos partits

Clinton amplia el seu avantatge a la cursa cap a la Casa BlancaAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, ha ampliat el seu avantatge sobre el rival republicà, Donald Trump, que ara és de vuit punts, després de les convencions de tots dos partits celebrades al juliol, segons una enquesta divulgada ahir per diversos mitjans de comunicació dels Estats Units.

El sondeig, del diari The Washington Post i la cadena ABC, atorga a Clinton i al seu company de fórmula, el senador Tim Kaine, un 50% de suport entre els votants registrats enfront del 42% de Trump i el seu candidat a vicepresident, el governador Mike Pence.

En l’enquesta anterior, realitzada abans de les convencions dels partits demòcrata i republicà que es van celebrar les darreres setmanes del mes juliol, l’avantatge de Hillary Clinton era de quatre punts (47% enfront de 43%) respecte del candidat conservador, Donald Trump.

Així, el sondeig, elaborat entre dilluns i dijous amb entrevistes a 1.002 adults, i que té un marge d’error de +/- 3,5 punts percentuals, revela que la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units ha sortit més reforçada de la convenció del seu partit que Trump de la republicana.

D’altra banda, l’enquesta reflecteix l’impacte que ha tingut l'enfrontament de Trump amb els pares musulmans d’un soldat nord-americà mort a l’Iraq que el van criticar durant la convenció demòcrata.

Un 74% de les persones enquestades desaprova la manera com el magnat ha manejat la seva confrontació amb la família Khan, davant de només un 13% que dóna la seva aprovació a l’actitud de Trump.

Altres sondejos divulgats en els últims dies també han reflectit l’impacte de la mala setmana que ha tingut Trump, protagonista de diverses sortides de to i desencontres amb líders del seu propi partit, encara que la seva campanya ha negat repetidament estar travessant una crisi.

Per la seva banda, el magnat ha alertat diverses vegades en els últims dies que les eleccions, que se celebraran el proper 8 de novembre, podrien estar “arreglades” en contra seva, cosa que el president dels Estats Units d’Amèrica, Barack Obama, ha qualificat de “ridícul”.

EL CANDIDAT REPUBLICÀ, SENSE SUPORT DE LES MINORIES

El caos de la campanya de Donald Trump a la Casa Blanca sembla reduir les seves possibilitats de victòria a una històrica estampida d’homes blancs cap a les urnes al novembre, un símptoma que amb el magnat el Partit Republicà podria desfer anys d’acostament a les minories. Els hispans, els afroamericans, els musulmans, les dones, els homosexuals i els discapacitats semblen haver donat l’esquena definitivament a Trump i les enquesten donen percentatges mínims, en alguns casos del zero per cent, al candidat republicà en intenció de vot entre aquests grups, cada vegada més decisius. Això desfaria anys de treball i milions de dòlars invertits en estrategs republicans per ampliar la seva base de votants.

tracking