Europa

Moren 13 joves en l'incendi d'un bar a la localitat francesa de Rouen

El foc es va produir divendres a la nit a l’interior de l’establiment i les víctimes van perdre la vida a causa del fum tòxic quan es va cremar una moqueta

Moren 13 joves en l'incendi d'un bar a la localitat francesa de RouenAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Rouen, al nord-oest de França, es va despertar ahir consternada per l’incendi, d’origen accidental, que divendres a la nit es va declarar en un bar de la localitat i que va causar tretze morts i sis ferits, un dels quals de gravetat. Les flames es van originar poc després de la mitjanit local al soterrani d’un petit bar, el Cuba Libre, situat al centre de la població i tancat perquè un grup de joves d’entre 18 i 25 anys celebrés un aniversari.

L’alcalde de Rouen, Yvon Robert, va confirmar que “la hipòtesi més evident” és l’“origen accidental” del foc, encara que va reconèixer que en un primer moment es va pensar en la pista ter­rorista. Però des del primer moment els bombers van apuntar la pista accidental de l’incendi, el més mortífer registrat a França des del 2005, una hipòtesi confirmada durant el dia per les autoritats judicials. Robert hi va afegir que, a més, és el drama més greu registrat a la seva ciutat.

L’alcalde va assenyalar que una investigació està en marxa per determinar si el local complia les mesures de seguretat i aclarir les circumstàncies de l’accident, a fi d’“evitar que es repeteixi un drama similar”.

Segons els primers elements, tot apunta que un dels convidats va anar a la planta baixa del bar a buscar el pastís d’aniversari. Quan baixava al soterrani amb les espelmes enceses va ensopegar a l’escala, fet que va provocar que s’incendiés la moqueta del terra. El foc va grimpar per les cortines i va calar al sostre, fabricat amb un material aïllant que va ocasionar un fum tòxic que va causar la major part de les víctimes. L’incendi va fer esclatar l’aparador del bar, mentre els clients que estaven a la planta baixa fugien espaordits.

La intervenció ràpida dels bombers va permetre sufocar les flames, que no van afectar cap dels edificis adjacents, però no van poder evitar la tragèdia. Tant les víctimes com els ferits van ser traslladats a l’hospital universitari de Rouen, on les autoritats van enviar un equip de suport psicològic per als afectats i els afins.

Dotze de les tretze víctimes mortals ja han estat identificades, mentre que cinc dels sis ferits han estat donats d’alta. La sisena, una jove, es troba en estat greu i va ser traslladada a París.

HOLLANDE MOSTRA LES SEVES CONDOLÈNCIES DES DE RIO

El president de França, François Hollande, que es troba al Brasil, on divendres a la nit va assistir a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Rio, va emetre un missatge de condol i va prometre que s’aclarirà què ha passat. A través de Twitter, el primer ministre francès, Manuel Valls, també va mostrar el seu condol per una tragèdia que “ha segat tretze vides joves”. El ministre francès de l’Interior, Bernard Cazeneuve, va confirmar en un comunicat que s’ha obert una investigació i va felicitar els bombers per la seva feina.

França no havia viscut un incendi de tan dramàtiques conseqüències en un bar o en una discoteca des que el 1970 van morir 146 persones a Saint-Laurent-du-Pont, a la regió de París.

tracking