Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Alemanya

La popularitat de Merkel cau en picat per la política d'immigració

L’aprovació de la cancellera alemanya cau 12 punts en només un mes i se situa en el 47%, pel 75% de l’abril de l’any passat
Merkel, en una compareixença en què condemna els atacs rebuts a Alemanya.

La popularitat de Merkel cau en picat per la política d'immigració

Merkel, en una compareixença en què condemna els atacs rebuts a Alemanya.

Agències
Actualitzada 06/08/2016 a les 06:56
La popularitat de la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha patit una caiguda considerable. En una enquesta publicada ahir per la cadena de televisió estatal ARD, s’estimava la caiguda en dotze punts arran dels atacs ter­roristes del darrer mes que ha patit el país, la població del qual ha criticat durament la política d’immigració adoptada pel govern el 2015.
L’enquesta especificava que la popularitat de Merkel havia caigut fins al 47 per cent, davant el 75 per cent obtingut en les mateixes enquestes realitzats l’abril de l’any passat. Aquest descens suposa una de les pitjors valoracions obtingudes per la cancellera alemanya des que va ser reescollida per al càrrec fa tres anys. S’estima que dos terços de la població no estan d’acord amb la política de refugiats adoptada pel govern alemany, una postura que s’ha reforçat després que 15 persones acabessin mortes i desenes resultessin ferides a conseqüència dels cinc atacs que ha patit el país en el darrer mes. Per contra, la popularitat del president de Baviera, el conservador Horst Seehofer, que ha instat el govern a restringir l’entrada d’immigrants per garantir la seguretat del país, ha augmentat de l’11 al 44 per cent.
Alemanya va rebre el 2015 més d’un milió d’immigrants, la majoria d’origen afganès, sirià i iraquià. Des de llavors, Merkel ha destacat l’eficaç gestió que ha dut a terme el govern i ha mantingut en repetides ocasions la intenció de no canviar la política d’immigració tot i els incidents causats per algun dels refugiats. “Seguim mantenint i defensant els nostres principis. La dignitat de l’home és intangible, les persones que són perseguides rebran asil i els refugiats seran protegits com estableix la convenció de Ginebra”, va assenyalar Merkel en una contundent roda de premsa a Berlín defensant la seva política.
La mateixa enquesta mostrava que només un 34 per cent dels enquestats estan satisfets amb les mesures preses pel govern. No obstant això, segons un altre sondeig realitzat aquesta mateixa setmana, la majoria d’alemanys no assenyalen la política d’immigració adoptada pel govern com a principal culpable dels atacs que hi va haver el mes de juliol passat en terres alemanyes.

CONTRACTES A L'ARÀBIA SAUDITA DELS ATACANTS D'ALEMANYA
Els dos terroristes implicats en els atemptats de les ciutats alemanyes d’Ansbach i Wüzburg van contactar en diverses ocasions per telèfon amb membres d’Estat Islàmic situats a l’Aràbia Saudita, segons va informar la revista alemanya Der Spiegel. Pel que fa a l’atemptat a Ansbach, en el qual va morir el terrorista que anava carregat amb una motxilla plena d’explosius a l’entrada d’un festival, un contacte d’EI li va demanar que gravés l’explosió, però la deflagració es devia registrar abans de temps acabant amb la seva vida. Les investigacions apunten al fet que l’autor volia realitzar més atemptats, la qual cosa pot indicar que no tenia la intenció de suïcidar-se, sinó col·locar l’artefacte explosiu i marxar.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477