Successos

Llibertat per les cinc monitores detingudes per la 'flash mob' de Platja d'Aro

El pànic es va apoderar del passeig marítim perquè la gent es pensava que hi havia un atac terrorista

Platja d'AroTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cinc monitores alemanyesdetingudes dimarts a la nitacusades d’originarel pànic pels carrers de Platja d’Arohan quedat enllibertat després de declarar davant la jutgessa.No se'ls ha imposat cap mesura cautelarinomés se'lsdemanaque estiguin a disposició del jutjat. La causa encara es manté oberta per presumptes desordres públics.

L'alarmaes vagenerardimarts cap a les 10 de la nit al passeigmarítim de la població. Es tractavad'una accióinnocent protagonitzada per un grup d'estudiants alemanys. Simulaven ser fans i periodistes del cor perseguint un famós amb càmeresi pals de 'selfie'. La flashmob, però, va degenerar en corredisses, crits i escenes de pànic entre la gent que passejava i sopava a les terrasses. L'acció va portar els turistes a pensar que es tractavad'un atac terrorista.

Les xarxes socials també van tenir un paper destacat en l'inicident, ja que en un primer moment va córrer el missatge que es tractavad'un tiroteig i que hi havia ferits. Alhora, els comptes oficials d'emergènciesvan afanyar-se a desmentir les informacions falses.

Com a conseqüència dels fets, es van haver d’atendre vuit persones al CAP de Platja d’Aro dues per un atac d’ansietat i sis més per contusions- i tres més a l’Hospital de Palamós. Un dels casos, a més, va ser per taquicàrdia.

L’ajuntament dePlatja d’Aroesperaràque les monitores passin a disposició del jutge per decidir si els demanen algun tipus de responsabilitat des del consistori.

Alguns usuaris de les xarxes socials van publicar vídeos dels moments de pànic a Platjad'Aro:

tracking